Schmitz Cargobull als carrosseriebouwer

Volgend jaar zal Schmitz de productie opstarten van carrosserieën voor lichte bedrijfswagens. Een van de eerste klanten wordt Volkswagen. Dit merk komt later dit jaar met een geheel nieuwe Crafter bestelwagenserie. Op basis van de chassis-cabine versie wil VW af fabriek opgebouwde bestelwagens leveren, dus inclusief de door Schmitz Cargogull vervaardigde opbouw.

Drie jaar geleden heeft Schmitz al besloten om ooit laadbakken op lichte bedrijfswagens te gaan bouwen. Daartoe werd de Truckbody GmbH opgericht. Inmiddels is men in de panelenfabriek in Berlijn gestopt met het bouwen van delen voor de koeltrailers van Schmitz en wil men van daar uit onder andere de nieuwe bestelautofabriek van Volkswagen in Polen gaan beleveren.

Er komen ook koelcarrosserieën zoals we die kennen van bijvoorbeeld Lamberet, maar die komen we in ons land (nog) weinig tegen. Naar verwachting zal dit segment de komende jaren sterk groeien door onder meer online- boodschappen services inclusief verswaren. Schmitz mikt nadrukkelijk op het segment 3,5 tot 11,9 ton. De opbouwen zijn voor iedere klant aanpasbaar en zulke aanpassingen hoeven niet perse door Schmitz zelf worden uitgevoerd.

 

Schmitz benadrukt Europees marktleider te zijn in de trailerbouw en met name in koeltrailers. ‘’Dit is het segment waar we nog niks deden, terwijl het het grootste segment is, aldus de directie. Zij mikt er op dat VW niet de enige klant zal worden die de opbouwen afneemt. 

Op de foto een artist-impressie van de nieuwe Crafter bestelwagen die later dit jaar gepresenteerd zal worden. Overigens komt dit voertuig ook als MAN TGE op de markt.

DEEL HET