Schmitz bouwt koeler van 16,80 meter voor Rusland

Trailerbouwer Schmitz Cargobull leverde onlangs een koeltrailer van 16,80 meter lang aan een Russische klant.  Daarmee kan de klant een kwart meer vervoeren. De trailer gaat ingezet worden bij X5 Retail Group.

Wie denkt aan een koeltrailer van Schmitz Cargobull, denkt aan panelen, die ook van buiten zichtbaar zijn. Het is geen strakke, of zo je wilt gladde wand. Daar komt nu verandering in. Schmitz beschikt sinds kort over een fabriek in Litouwen die wel wanden uit één stuk kan maken, maar dan wel volgens de beproefde Ferroplast techniek. Het is een hierbij niet beter dan het ander, het gaat wel om de looks en voor anderen om de prijs.

Chassis

De opbouw van de trailer is gemonteerd op een normaal chassis. Dit heeft natuurlijk tot gevolg dat er sprake is van een flinke achteroverbouw en dito uitzwaai. Daar moet de chauffeur wel rekening mee houden. Schmitz argumenteert dat een normaal chassis gewicht bespaart en het laadvermogen, er kunnen nu 41 pallets mee, ten goede komt. De trailerbouwer vertelt dat het voor landen met ruimere wetgeving op het gebied van maten en gewichten afwijkende trailers kan bouwen tot een lengte van 20 meter. De X5 Retail Group laat de langere trailers tussen distributiecentra in Rusland pendelen. Het bedrijf is een specialist in levensmiddelenvervoer en is al dertien jaar klant van Schmitz. X5 Retail Group heeft volgens Schmitz een koeltrailervloot van 1.200 eenheden.

DEEL HET