Schmitz biedt telematica nu ook standaard in schuifzeil- en boxtrailers

Trailerfabrikant Schmitz Cargobull kondigt aan dat het de TrailerConnect telematica, bekend van hun koeltrailers, ook gaat aanbieden in schuifzeil- en boxtrailers.

Klanten hoeven voor deze voorziening niets extra te betalen. Sinds twee jaar rust Schmitz alle nieuw gebouwde koel- en vriestrailers al uit met de CTU, het hart van het telematicasysteem. Naar eigen zeggen is Schmitz de eerste trailerfabrikant die trailers standaard voorziet van zo’n systeem.

Schmitz beoogt hiermee de transparantie van de operationele activiteiten van zijn klanten te vergroten. Verder hoeven klanten zich niet achteraf over zulke systemen te bekommeren, Schmitz bouwt het meteen af fabriek in.

Wat te meten?

Dat koeltrailers met telematica worden uitgerust begrijpt iedereen: klanten willen steeds weten hoe het met de temperatuur in de laadruimte is gesteld. Wat meet je dan in neen box- of schuifzeiltrailer? Schmitz noemt als eerste de positie van de trailer. Dit is dus een veiligheidsgegeven. Als tweede noemt Schmitz gegevens over het EBS-remsysteem. Maar het mooiste is, en dat zit er nog niet helemaal in, dat straks ook op afstand de druk en temperatuur in de banden gemeten kunnen worden. De bedrading daarvoor is al voorbereid, maar de sensoren zijn nu nog niet ingebouwd. Dat gaat in 2022 gebeuren, wanneer trailers verplicht een bandenspanningsbewakingssysteem krijgen. 

De wagenparkbeheerder kan alle data op de thuisbasis bekijken in de TrailerConnect Portal waar ook data van andere systeem-aanbieders bekeken kunnen worden. Desgewenst kan Schmitz nu al een compleet bandenspanningsbewakingssysteem leveren en kan de beheerder de Tyremanager App downloaden. Sonsoren kunnen aan de trailer gemonteerd worden bij de eerstvolgende bandenwissel.

Deurtjes dicht

Bij boxtrailers kan de klant kiezen voor een geautomatiseerde deursluiting. De gebruiker van TrailerConnect kan volgens Schmitz in het systeem vastleggen op welke locaties de achterdeuren ontgrendeld mogen worden.

DEEL HET