Scania's met Palfinger autolaadkranen voor Wagenborg Nedlift

Wagenborg Nedlift heeft de eerste twee uit een serie van drie nieuwe Scania trucks met Palfinger autolaadkranen in gebruik genomen. Het gaat om Scania's van het type R500 Highline 8x2*6 trekker met Palfinger PK 92002-SH 85,5 t/m autolaadkranen.

De keuze voor de Scania trucks werd gemaakt omdat deze een hoog laadvermogen combineren met een grote wendbaarheid. De Palfinger kranen hebben een hydraulisch bereik van 18 meter, wat met een uitschuifbare fly-jib wordt verlengd naar maar liefst 30,4 meter. Dankzij het P-Fold systeem zijn de kranen snel en eenvoudig in en uit te vouwen. Verder zijn de kranen voorzien van een 3.5 tons hydraulische hijslier. Daarnaast beschikken de kranen over een SRC systeem, waarmee de last altijd exact gelijk blijft onder de kopschijf tijdens hijswerkzaamheden. Doordat de machines beschikken over een extra steunpoot, wordt een 100% lastvluchttabel gerealiseerd in het totale werkgebied van 360°.

Geleverd met tweepersoons hoogwerkerbak 

De machines zijn geleverd met een tweepersoons hoogwerkerbak, uiteraard voorzien van alle benodigde beveiligingen en noodbediening. Deze is geheel volgens EN280 gekeurd. Aangezien de overheid het ‘Arbobesluit 7.23D werkbakken’ met ingang van 1 juli 2020 behoorlijk heeft aangepast, zijn de nieuwe kniktelescoopkranen van Wagenborg Nedlift een prachtige uitkomst waar het gaat om het uitvoeren van werkzaamheden met een kniktelescoophoogwerker.

Elektrisch in te zetten 

Een ander groot voordeel van dit nieuwe type kniktelescoopkraan is het feit dat deze kranen zowel in hijs- als in hoogwerker functie volledig elektrisch in te zetten zijn. De kranen zijn voorzien van een (demontabele) elektro-hydraulische powerpack, gevoed via krachtstroom.

De opbouw van de door Scania Groningen geleverde trucks werd verricht in een samenwerking tussen VDA Konstructie, Palfinger Nederland, HP Been Hydrauliek en Rondaan Carrosserie en Wagenbouw BV.

DEEL HET