Samenwerking Burgers en Emons smaakt naar meer

Onlangs werd bekend dat logistiek dienstverlener Emons een serie van 20 Double Deck opleggers had besteld bij carrosseriebouwer en specialist in dubbeldekkers Burgers. Het aantal is inmiddels verdubbeld en beide bedrijven willen intensiever gaan samenwerken.

Bij Emons zijn ze het erover eens: de 2WIN , zoals de Double Deck trailer van Burgers wordt genoemd, is de groeiparel binnen de vervoersbranche. “Maar”, zegt Stijn van den Bogart van Emons Cargo, “het is geen transportoplossing die zichzelf makkelijk aan de man brengt”. Wat hij duidelijk wil maken, is dat de aanschaf van dit type trailer alleen zinvol is, wanneer de logistieke operatie van de klant is afgestemd op deze vorm van wegvervoer. “Dat betekent een hoog volume aan pallets (tot 54 europallets per trip), een beperkte hoogte van 180 cm per pallet en een maximaal totaal gewicht van 21,5 ton per trailer. Hoe langer het traject en hoe hoger de onderweg kosten, hoe groter de voordelen van dit type trailer. Ditzelfde geldt voor de klant van de klant. Door zo te werken hebben we met succes het aantal klanten kunnen uitbreiden de afgelopen tijd”, aldus Van den Bogart. 

Nieuw elan

Emons werkt voornamelijk met klanten op de oost-west as van Europa. “We doen veel in het Verenigd Koninkrijk, dat begint sinds de Brexit echt weer te groeien. In Duitsland zijn we al veel langer actief en hebben we een eigen vestiging. Wat we merken is dat we de as steeds verder verlengen en steeds meer klanten verwelkomen uit Polen en Tsjechië. Op zo’n moment bekijken we of we meer trailers nodig hebben. Ook bekijken we of we dan met Burgers in gesprek gaan of zij een vestiging die gericht is op onderhoud, hebben of willen opstarten in de betreffende regio”, aldus de  Emons manager, die goed heeft gezien hoe de combi die Burgers heeft met Action, tot soortgelijk succes heeft geleid, ook in het buitenland.

2WIN-fit

Van den Bogart verwacht dat steeds meer bedrijven is het niet uit zichzelf, dan wel onder druk van overheden, de CO2-uitstoot van hun logistieke operatie drastisch moeten verlagen. “Hier biedt de 2WIN direct een voordeel en kunnen we bekijken of er sprake is van wat ik noem een ‘2WIN-fit’, waarbij alle betrokken partijen garen spinnen bij de nieuwe logistiek opzet, die dit type trailer oplevert. Het vereist een geïntegreerde sales- en marketingaanpak, want hoe je het ook wendt of keert, dit type trailer is succesvol, wanneer het hele logistieke systeem en al haar stakeholders erop afgestemd zijn,” aldus Van den Bogart.

3=2

Op dit moment heeft Emons de beschikking over 150 2Win trailers. De verwachting is dat dat aantal fors zal toenemen en dat ook nieuwe markten aangeboord zullen worden. Voor deze uitbreiding heeft Emons Katja Götzinger verwelkomd als Business Development Manager. “We zien dat bedrijven beseffen dat verbetering van total cost of ownership niet meer behaald kan worden door met conventionele trailers te blijven rijden. Het is tijd voor iets nieuws, een echte gamechanger, waar nog wel meerwaarde valt te realiseren, ook op het gebied van duurzaamheid. Elke drie ritten met een conventionele trailer (99 pallets) worden namelijk vervangen door twee van onze 2WIN trailers (108 pallets). Wanneer er straks inderdaad een CO2-taks komt en wanneer op offertes de uitstoot standaard vermeld moet worden, dan speelt dat het systeem van de 2WIN trailer in de kaart. We zijn ervan overtuigd dat Burgers Carrosserie ons op het gebied van (preventief) onderhoud, trailer optimalisatie en commerciële kansen, hierbij kan blijven ondersteunen.”  

 

 

DEEL HET