Rondaan opbouw met Palfinger voor Bandsma Bultje

Bandsma Bultje Verhuizingen uit Leeuwarden heeft een nieuwe Scania P450 8x2*6 met een Palfinger autolaadkraan en een Rondaan carrosserie in gebruik genomen. Met deze nieuwe veelzijdige Scania zet het bedrijf in op een bredere dienstverlening met een uitbreiding van de horizontale transport activiteiten.

Bandsma Bultje Verhuizingen en opslag heeft vestigingen in Leeuwarden en Heerenveen. Het eigen wagenpark omvat zes vrachtwagens en een aantal bestelauto’s. Voor de opslag van inboedels en goederen heeft het bedrijf zesduizend kubieke meter ruimte beschikbaar. Daarnaast beschikt het bij Top Movers aangesloten verhuisbedrijf over 55 eigen zeecontainers voor opslagdoeleinden.

65 ton/meter

Bandsma Bultje is gespecialiseerd in verhuizingen in de breedste zin van het woord. Zowel inboedels als bedrijfsverhuizingen in binnen- en buitenland behoren tot de specialismes. Daarbij hoort ook verticaal transport met verhuisliften tot dertig meter hoogte. Voor het meest specialistische werk investeerde het bedrijf onlangs in een nieuwe Scania P450 Highline met een Palfinger 65 ton/meter autolaadkraan. Een machine met een bereik van twintig meter. De volledig luchtgeveerde Scania is uitgerust met twee negen tons voorassen. Doordat drie van de vier assen sturend zijn uitgevoerd is de Scania ondanks zijn omvang bijzonder wendbaar.

Hoog afwerkingsniveau

Directeur Erik Wolthuizen van Bandsma Bultje Top Movers: ,,Wij maken regelmatig gebruik van de diensten van autolaadkranen van derden voor het plaatsen van containers. Dat kunnen wij voortaan zelf, maar ik zie veel meer mogelijkheden voor deze Scania. Er is veel vraag naar zware autolaadkranen en we hebben nu al extra werk binnen gehaald door deze Scania’’. De vier- asser werd geleverd door Scania dealer Rinsma uit Berlikum. De P450 is voorzien van een ruime Highline cabine met twee slaapplaatsen voor internationale ritten. De opbouw van de Palfinger autolaadkraan en de laadbak werden uitgevoerd door Rondaan Carrosseriebouw, eveneens uit Berlikum. Opvallend is het hoge afwerkingsniveau met fraaie RVS kisten voor alle hijsbenodigdheden.

Duurzaam met HVO

De nieuwe vier- asser is de eerste Scania binnen de vloot. ,,Het contact met dealer Rinsma was meteen heel goed en bovendien begrepen ze meteen wat we wilden. Deze Scania voldoet precies aan onze specificaties en de samenwerking tussen Rinsma Scania en Rondaan Carrosseriebouw was ook erg prettig’’ aldus Erik Wolthuizen. De nieuwe Scania rijdt op 100% HVO net als het hele wagenpark van Bandsma Bultje. ,,Wij hebben duurzaamheid hoog in het vaandel en we zijn al volledig overgeschakeld op het milieuvriendelijke HVO als brandstof. Verder voorzien we volledig in onze eigen stroombehoefte doordat we gebruik maken van zonnepanelen. Duurzaamheid is steeds belangrijker en we merken dat onze klanten dat ook van ons verwachten’’.

DEEL HET