Primeur voor Van der Vlist

Tijdens de Nooteboom Transport Days is een primeur voor Van der Vlist te zien. Dit bedrijf is de eerste die een Manoovr oplegger met het compacte pendelas systeem in gebruik neemt met een gieksleuf. Met dit gepatenteerde systeem wint de Manoovr semi-dieplader aan mogelijkheden.

Dankzij de pendelassen is er een toelating van 12 ton per aslijn en dat is een unieke eigenschap voor de Manoovr. Nieuw is dat deze oplegger voortaan leverbaar is met een gieksleuf van 80 of zelfs 95 cm breed. Die laatste afmeting wordt alleen bereikt bij een totale voertuigbreedte van 2.740 mm. Hiermee ontstaat er een semi-dieplader met een gieksleuf, en dat is een bijzondere, en inmiddels gepatenteerde vinding van Nooteboom. Tenminste, waar het gaat om een voertuig met pendelassen.

 

De eerste vijf- assige Manoovr met gieksleuf werd in gebruik genomen door Van der Vlist. De combinatie valt binnen de standaard afmeting van 16,5 meter lengte en het technisch totaalgewicht van de combinatie bedraagt 92 ton. Door het lage leeggewicht mag de combinatie met ontheffing meer dan 60 ton laden en maakt de lage laadvloer het mogelijk om met ontheffing lading te vervoeren met een hoogte van 3,5 meter. Door de gieksleuf, de lage laadvloer en het hoge draagvermogen, kan de 5-assige Manoovr semidieplader machines vervoeren waar voorheen een 4-assige pendelasdieplader met 2-assige Interdolly noodzakelijk was. De door Van der Vlist gekozen oplossing is compacter, multifunctioneel inzetbaar en vooral, en niet onbelangrijk, goedkoper dan een conventionele combinatie.

DEEL HET