Prestigieuze Deense award voor Broshuis

Broshuis heeft met de 2CONnect containerchassis de prestigieuze Deense Innovation Award 2017 in de wacht gesleept. De prijs werd uitgereikt tijdens de transportbeurs in Herning.

Het 2CONnect chassis wat sinds 2016 wordt toegelaten op de Deense wegen heeft de prijs gewonnen door de flexibiliteit die het chassis oplevert. Door de flexibele inzet van de twee chassis’ wordt de CO2 uitstoot aanzienlijk minder. Daarnaast scheelt dit tijd bij het laden en lossen. De jury heeft de 2CONnect uitvoerig bekeken, beoordeeld en tot winnaar gekozen.

De 2CONnect is door Broshuis ontwikkeld en bestaat uit twee koppelbare 20 ft containerchassis en bieden laadmogelijkheden voor 2x 20 ft, 40 ft en 45 ft containers. Het belangrijkste voordeel van het chassis is de enorme flexibiliteit in laad- en losmogelijkheden van 20 ft containers. Doordat de voertuigdelen vlot van elkaar zijn te (ont)koppelen, kan de gebruiker van de 2CONnect het voorste, het achterste of beide chassis voor een laaddok zetten of de transporteur kan twee klanten tegelijk bedienen door één chassis bij de eerste klant te brengen en één chassis bij de tweede klant. Zo kan het werk van twee combinaties gecombineerd worden in één. Voor de Nederlandse markt is het deelbare chassis een bewezen product, maar door het aanpassen van de wet  is het voor de Scandinavische markt een geheel nieuw concept. 

DEEL HET

Meer over...