Pacton voor Rinico Tentenverhuur

Rinico Tentenverhuur uit Mill vangt de groei op met een nieuwe, drie- assige Pacton aanhangwagen. 

De nieuwe, drieassige  Pacton aanhangwagen voor Rinico Tentenverhuur uit Mill werd in oktober 2023 meteen in gebruik genomen. "De Corona-crisis kwam in onze branche hard binnen en onze aanvraag bij Pacton werd hierdoor door ons enige tijd uitgesteld. Maar met deze uitbreiding in materieel kunnen wij nú de groei in het werk opvangen", zegt mede-eigenaar Jaap van de Vorle.

Rinico Tentenverhuur is gespecialiseerd in de verhuur van pagode tenten, alu-frame partytenten en alu-hallen in alle afmetingen en voor elke gelegenheid. Zowel voor de zakelijke als particuliere markt. Van een tent voor een privé feest of bruiloft tot een personeelsfeest, een opening, een beurs of een groot festival. Ook de gehele aankleding van een tent wordt door Rinico, in samenwerking met vaste partners, verzorgd. Denk aan verwarming, verlichting, toiletten, inrichting, decoratie én catering.

 

Groei opvangen 

Met de nieuwe Pacton aanhangwagen (type AXD.330.L) kan Rinico Tentenverhuur de sterke groei in het werk, na een aanzienlijke Corona-dip, opvangen. "Aanvankelijk dachten we dat het niet drukker kon dan afgelopen jaar, maar we lijken in 2023 dat resultaat minstens te evenaren", aldus Van de Vorle.

De Pacton aanhangwagen heeft een lengte van 9 meter. De drie BPW luchtgeveerde assen met trommelremmen hebben een technisch draagvermogen per as van 10 ton. De voorste achteras is liftbaar. De dubbellucht uitvoering steunt op GoodYear banden, 265/70 R 19.5. Het chassis is voorzien van een draaischamel met dubbelrijige draaikrans, met een draagvermogen van 10 ton en een mechanisch verstelbare triangel. 

Vloerplaten borgen

Het maatwerk voor Rinico behelst onder andere een hardhouten vloer van 28mm dikte, met in de rand zestien ronde gaten, waar de vloerplaten - die Rinico veelvuldig transporteert - in geborgd worden. De eerste plaat valt in het stalen randprofiel, de volgende in de voorgaande vloerplaat. Tevens is er voorzien in 2 x 10 4-tons omklapbare bindogen (TüV gecertificeerd) in de rand. Aan de voorzijde tegen de kopbalk zijn 6 stuks rongkokers gerealiseerd. In de wielbasis is aluminium zijafscherming geplaatst, volgens EG-voorschrift. Ook aanwezig is een rvs gereedschapskist. Aan de achterzijde van de aanhangwagen zijn u-profielen gemaakt voor het aanhaken van oprijplaten zodat ook heftrucks vervoerd kunnen worden.

De aanhangwagen is ruimschoots voorzien van verlichting, waaronder  2 x 5 gele led zijlampen onder het randprofiel, 2 witte led breedtelichten aan de voorzijde, 2 werklampen aan de achterzijde, 2 werklampen achter het schamel en 2 flitslampen aan de achterzijde. Ook zijn er 2 rood/wit/oranje led rubber steellampen aan de achterzijde.

Het complete chassis werd door Pacton, na voltooiing van het laswerk, met grit gestraald, geschoopeerd en gespoten in tweekomponenten primer en afgewerkt met tweekomponenten chassislak. De aanhangwagen werd volledig RDW-gekeurd door Pacton afgeleverd.

Eigen wagenpark

Het wagenpark van Rinico Tentenverhuur bestaat uit drie DAF bakwagens met universele aanhangwagens. Tevens beschikt men over een Iveco Daily met semi-dieplader én een DAF-truck met oplegger.  

Hollands product 

Rinico Tentenverhuur heeft een voorkeur voor materiaal van Nederlandse makelij. "Ja, we proberen het in de buurt te houden met Hollands product. Pacton zagen we als trailermerk regelmatig in ons werk - en onderweg - voorbij komen. De schoonfamilie van mijn broer Harm, hij is mede-eigenaar van Rinico Tentenverhuur, heeft veel ervaring in transportzaken. Zij gaven aan goede ervaringen te hebben met Pacton. Zo zijn ook wij bij Pacton terecht gekomen", vertelt Jaap van de Vorle. "En we zijn heel content met onze robuust uitgevoerde, maatwerk Pacton aanhangwagen."

 

 

DEEL HET

Meer over...