Speciale Pacton trailers voor PAX

Pacton heeft acht trailers geleverd aan PAX Transport in Heerenveen. Het gaat om schuifzeil opleggers met veel opties zoals een kooi-aap aansluiting, Tridec besturing en 11 tons SAF schijfrem assen. Een aantal van deze opleggers zijn voorzien van 'PAX Legacy' reclame.

Op de speciale opleggers staan afbeeldingen van PAX oprichter Pieter Plantinga, samen met zijn broers bij één van hun Ford kippers (1930), de Magirus Deutz S3500 (1953), de markante ‘Moeraskevers’ (1963) en een Magirus in het kenmerkende straatbeeld van die jaren zeventig. De opleggers vormen een hommage aan de oprichting van het bedrijf in 1923. Verder is er een QR-code aangebracht op de zeilen. Wie de code scant met een telefoon ziet automatisch een pagina met een verhaal over de betreffende foto. Ook zijn hier meerdere bijpassende foto’s te vinden uit de rijke historie van het bijna honderd jaar oude bedrijf.

De acht Pacton trailers, van het type TBD.345.T-EKP1 zijn voorzien van een Tridec- stangen gestuurde laatste as, een aslift, vetsmering en een kooi-aap aansluiting. Verder zijn er 44 rongpotten in de vloer aangebracht voor het zekeren van de meest uiteenlopende ladingen. De opleggers zijn TÜV gecertificeerd voor ladingzekering.  

DEEL HET

Meer over...