Pacton trailers voor Kamphuis Transport

Kamphuis transport uit Gramsbergen nam vorig jaar een nieuwe, platte Pacton oplegger in bedrijf. Dat type beviel zodanig dat er recent nog drie identieke exemplaren besteld werden.

De vlakke opleggers worden onder meer ingezet voor het transport van bouwmaterialen. "We wilden alles-in-één trailers, die voor meerdere soorten transport geschikt zijn", vertelt Bertus Kamphuis. "We zijn een klein bedrijf en daardoor flexibel. We doen dan ook van alles op transportgebied. We hebben veel eigen klanten en opdrachten, momenteel zo'n 80 procent, maar we springen ook graag bij voor collega's. Het geldt voor iedereen actief in de transportsector; je hebt pieken en rustiger momenten. Een eenheid in ons materieel is daarom echt een plus. De nieuwe opleggers zijn zo ingericht, met twistlocks en rongen, dat we ze voor het vervoer van prefab betonelementen kunnen inzetten, maar ook net zo gemakkelijk met containers kunnen gebruiken." Naast het transport in de bouw, verzorgt Kamphuis Transport onder meer koeltransporten en het vervoer van varkens. 

De drie nieuwe, vlakke Pacton-opleggers zijn van het type TXD.344.L-422. Ze hebben drie starre assen, een SAF-luchtveerstel en een technisch draagvermogen per as van 9.000 kg. Het chassis is na voltooiing van het laswerk met korund gestraald, geschoopeerd, gespoten in een tweecomponenten primer en afgewerkt met tweekomponenten aflak. "Wij zijn de rode Kamphuis met de gele streep", grapt Bertus Kamphuis, want er zijn nogal wat transportbedrijven onder dezelfde familienaam actief. Overigens geen familie van elkaar. 

De nieuwe trailers worden hoofdzakelijk voor het transport in de bouw ingezet. Eén trailer is voor de uitbreiding aangeschaft; de andere twee vervangen twee oudere Pacton-opleggers. Kamphuis: "Nogmaals, met deze laatste investering willen we niet alleen ons wagenpark vernieuwen, maar ook eenheid creëren. We hebben nu een zestal van dezelfde, vlakke Pacton-opleggers. De eerdere hebben ook zijborden." 

"Met Pacton Trailers uit Ommen hebben we goede ervaringen uit het verleden. We zijn als bedrijf nu 33 jaar actief en we zijn al meer dan 25 jaar klant bij Pacton."

DEEL HET

Meer over...