Pacton semi- dieplader met schuifzeilen voor DKJ

DKJ transport uit Alblasserdam heeft een nieuwe Pacton schuifzeiloplegger in gebruik genomen. Het gaat om een drie- assige semi-dieplader, een oplegger die tijdens de IAA in Hannover ook al te zien was.

De nieuwe semi-dieplader is een doorontwikkeling van de eerder aan DKJ geleverde versies. DKJ Transport legde een aantal specifieke wensen neer bij de engineering afdeling van Pacton voor het verder optimaliseren van het ontwerp. De nieuwe oplegger zal voor verschillende doeleinden ingezet worden voor transporten van en naar Scandinavië. De oplegger is voorzien van BPW 11-tons assen met trommelremmen en 245/70 R17,5 banden.
Speciaal voor het transport van verrijdbare machines is de nek aangeschuind en is de achterzijde voorzien van een zogenaamde beavertail. Dat is een aflopend vlak waardoor de oprijhoek belangrijk verlaagd wordt. Middels de meegeleverde opritten kunnen de machines tot aan het kopschot in de oplegger gereden worden. In het geval van brede lading is het achterportaal handmatig met een slinger te verbreden.

De RVS kisten onder het chassis zorgen, samen met de extra opstapjes vlak achter de nek, voor een strakke afwerking van de oplegger. De opties - zoals een meegeleverde lange lading bok, verschillende bind- en ladingvastzetvoorzieningen, rongen, breedteborden en twistlocks - onderstrepen de multifunctionele inzetbaarheid van deze nieuwe Pacton semi-dieplader.

DEEL HET

Meer over...