Pacton primeur voor Bauma: Semi X-Press

Pacton Trailers presenteert tijdens de Bauma in München de Semi X-Press. Het gaat hierbij om een multifunctionele oplegger met schuinstelling voor grote panelen voor onder meer de bouw.

De Semi X-Press kan zowel open als huifgesloten geleverd worden. De SXD.342.T-DEP1 zoals Pacton de oplegger intern noemt is gebasseerd op een mega-achtige vlakke oplegger. In de vloer zijn hydraulisch te bedienen schuinstelkokers aangebracht met vier cilinders die ieder goed zijn voor 5 ton. De totale capaciteit bedraagt daardoor 20 ton.

Met de schuinstelling installatie kunnen grote prefab panelen tot afmetingen van 4800 x 9000 mm vervoerd worden. In de uitvoering met schuifzeilen opbouw is er een Pacton Strongline verbreedbaar achterportaal aangebracht. Daarnaast is er een schuif-hefdak wat geschikt is voor het rijden in meerdere posities. Met deze opbouw kunnen grote panelen droog en beschermd vervoerd worden. De huifopbouw is namelijk extra ruim waardoor de lading tegen weersinvloeden beschermd wordt.

Twee van deze Semi X-Press opleggers met schuifzeilen opbouw zijn inmiddels geleverd aan Van Grinsven Kraanverhuur en Transport.

De Bauma in München wordt gehouden van 11 tot en met 17 april.

 

DEEL HET

Meer over...