Pacton opleggers voor Prometec BV Barendrecht

Prometec BV uit Barendrecht heeft twee platte Pacton trailers laten bouwen. De drie-assige opleggers worden ingezet voor het transporten van staal naar verzinkerijen, poedercoat inrichtingen en spuiterijen. 

Prometec startte in 2005 met de dienstverlening op het gebied van het conserveren van staal, aluminium en rvs. Of het nu gaat om het verzinken, poedercoaten of natlakken van hekwerken, staalconstructies, trappen of bruggen. “Wij zijn onafhankelijk door groot aan te bieden bij verschillende verzinkerijen en poedercoatbedrijven. Hierdoor kunnen we scherp aanbieden en worden ook de kleine orders als grote behandeld”, vertelt directeur Johan Flier.

Voldoende rongpotten 

De twee nieuwe Pacton-opleggers van het type TXD.342.L zijn ter uitbreiding van de dienstverlening. “We hadden reeds een BE-combinatie met een kleine oplegger. Nu beschikken we tevens over een trekker met twee opleggers. Op deze manier zijn we een stuk flexibeler naar de klant toe.”

Een specifieke wens was voldoende rongpotten voor het borgen van de grote diversiteit aan materialen die worden vervoerd. Een andere wens betrof de aluminium zijborden voor kleinere materialen. Onder de specifieke toebehoren zijn verder onder meer een rvs-kist, bindogen, een stophoutkist en een wagenbrede, scharnierende Pacton-spatlap. De totale asdruk van de trailers is 27.000 kg, het toelaatbare gewicht is 42.000 kg. Het complete chassis is na voltooiing van het laswerk met grit gestraald, geschoopeerd en gespoten in tweekomponenten primer, afgewerkt met tweekomponenten coating. 

 

DEEL HET

Meer over...