Pacton middenas-aanhanger voor Lowik Bouw

Geert Muis van Lowik Bouw verzorgde de inkoop van een nieuwe aanhangwagen voor Lowik Bouw. Het bedrijf met 90 medewerkers beschikt over een nieuwe DAF CF bakwagen met een recent aangeschafte Pacton twee-assige middenasaanhangwagen. Deze kersverse combinatie doet ál het transportwerk en wordt internationaal, continue en multifunctioneel ingezet.

"Lowik Bouw is een middelgroot bouwbedrijf. Vanuit Almelo realiseren we bouwprojecten in Nederland, België en Duitsland. We zijn sterk in utiliteitsbouw, retail en betonbouw. Maar ook tankstations, woningbouw, onderhoud, renovatie, winkelombouw en restauratie behoren tot onze specialiteiten", vertelt Geert Muis op het hoofdkantoor in Almelo.

Voor een multifunctionele aanhangwagen is uiteraard maatwerk vereist. Geert Muis: "We wilden met onze motorwagen ervoor in totaal op 18,75 meter uitkomen. Daartoe is de aanhangwagen gespecificeerd op exact 7,55 meter. Daarnaast is gekozen voor onder meer een lage laadvloer, breedtebebording en twistlocks voor een 20-voets container. Dit is hét aanhangwagenchassis in ons wagenpark en die moet dus breed voldoen aan de aanwezige wensen. We transporteren als bouwbedrijf van alles, van steigermateiraal, units, prefab onderdelen, bouwmaterialen, containers en verzin het maar."

Populaire alleskunner

Middenasseraanhangwagens in open uitvoering, en eventueel met twistlocks, zijn volgens Pacton populaire alleskunners in het bouwmaterialenvervoer. Deze twee-assige Pacton middenasser (type MXD.218.L-2) van 18 ton beschikt over een open laadbak zonder kopschot, een volledig hardhouten vloer van 28 mm mét bindvoorzieningen en aanslagen. Er zijn rongenrijen van links naar rechts en er is voorzien in een rvs opbergkist, breedteborden en de verlichting is volledig uitgevoerd in LED. De aanhangwagen heeft een vaste trekboom van 1,45 meter lengte en trailersteunen met voetplaten; twee aan voorzijde en één aan achterzijde. Het luchtveerstel met twee starre onderhoudsarme assen met trommelremmen, biedt een technisch draagvermogen per as van 9.000 kg, met heffen-en-zakken-ventiel, links achter het asstel. In de V-groef van het randprofiel bevinden zich 2 x 10 bindogen in 2,5 tons uitvoering (TüV gecertificeerd). Er zijn rongkokers in het randprofiel en in de voor- en achterbalk.

Pacton bleek in het aanbod het best bij de specifieke wensen van Lowik Bouw te passen, aldus Ensink. "Een goed aanbod en een goed gevoel gaven de doorslag denk ik. Daarbij zit de trailerbouwer relatief dichtbij Almelo. Onderweg naar Noord-Nederland kom ik regelmatig langs Ommen; dan rijd je gemakkelijk even aan als er wensen zijn."

DEEL HET

Meer over...