Pacton met 'Energy Trailer' naar IAA in Hannover

Pacton Trailers reist met twee trailers af naar de IAA in Hannover, waaronder de nieuwe, gestuurde 'Energy Trailer.' Deze oplegger is uitgerust met een generatoras en een accupakket.

De nieuwe oplegger voorziet, onafhankelijk van een truck, geheel zelfstandig in de voeding van elektrische nevenverbruikers. Emissieloze distributie is de toekomst en het gebruik van elektrische nevensystemen en -machines neemt eveneens sterk toe. 

Past opmeerdere types opleggers

De Pacton “Energy” oplegger met Power Pack (11 kWh lithium-ion) en generatoras, is niet beperkt tot één type oplegger. Het systeem is toepaspaar op meerdere maatwerk types en uitvoeringen. Vooralsnog wordt gewerkt met negentons generatorassen van maximaal 20 kW. De gepresenteerde oplegger op de IAA betreft een 42 tons, drieassige vlakke trailer, waarvan de middelste as een generatoras betreft. De trailer, in fraai metallic-zwart met oranje accenten afgewerkt, heeft een asdruk van 27 ton en een koppelingdruk van 15 ton. Stroom wordt opgewekt tijdens het rijden met de oplegger. Aanpassingen aan de trekker zijn niet nodig.

De Pacton “Energy” oplegger genereert stroom zonder verbruik van diesel, zonder uitstoot en is zeer stil in gebruik. De achteras van de oplegger op de IAA is gestuurd. De oplegger heeft tevens een voorziening voor een meeneemheftruck. Pacton heeft hoge verwachtingen van de Pacton “Energy” oplegger. De productie van het nieuwe systeem moet reeds dit jaar van start gaan. "Onze Pacton “Energy” oplegger voorziet in een krachtige en zelf-opladende power pack voor elektrische apparatuur en systemen. Van een betonmixer, een waterpomp en een koelmachine tot een verrijdbare kraan en een meeneemheftruck. Alles schoon, stil en onafhankelijk en klaar voor de toekomst.

Verder presenteert Pacton vanaf 21 september in Hannover een drie assige Floor oplegger met hydraulische besturing. Het gaat hierbij om een uitschuifbare kraanoplegger. Deze oplegger is besteld door Combex. Pacton is te vinden in hal 25, op stand C61.

DEEL HET

Meer over...