Pacton introduceert een binnenlader

Pacton Trailers uit Ommen laat op Matexpo in het Belgische Kortrijk,een tweejaarlijkse vakbeurs voor bouwmaterieel, het prototype van een nieuwe innovatie zien; het eerste model van de Pacton binnenlader.

Pacton kiest voor Matexpo, van 11 tot 15 september 2019 in Kortrijk Xpo, om voor het eerst de nieuwe binnenlader te laten zien aan het publiek. Als derde grootste vakbeurs in Europa ontvangt Matexpo meer dan 40.000 bezoekers. Dit is een bijzondere primeur voor Pacton Trailers.

De Pacton binnenlader, getypeerd als TXX.345.SBL, is speciaal ontwikkeld voor het verticale transport van volumineuze prefab betonelementen. Die elementen worden vanaf de betonfabriek getransporteerd in grote, zelfdragende frames. De nieuwe binnenlader van Pacton pakt die frames als het ware op van de grond, zonder dat er hijsmaterieel of - gereedschappen benodigd zijn. Met de drie-assige oplegger, standaard gemetalliseerd, kan dus snel, veilig en eenvoudig worden geladen en gelost, ook in de krappe ruimte, aldus Pacton.

Hydraulisch en radiografisch

De Pacton binnenlader heeft een hydraulisch in hoogte verstelbare kopsectie, een automatische hydraulische vergrendeling aan de achterzijde en een zespunts hydraulische ladingzekering. Dit alles met radiografische én manuele bediening.

De maximale laadlengte van de nieuwe trailer is 9,5 meter en de laadhoogte is 3,7 meter. De oplegger beschikt over onafhankelijke, hydraulische wielophanging met trommelremmen met een technische aslast van 10.000 kg; wettelijk gezien 9.000 kg. As 1 of 3 kunnen gelift worden. Het prototype dat op Matexpo te zien is, is hydraulisch geveerd. Pacton werkt momenteel ook al aan een luchtgeveerd model.

Verkoop

Pacton Trailers ontwikkelt, produceert en levert een grote diversiteit aan getrokken bouwmaterieel. De bekende trailerbouwer uit het Nederlandse Ommen staat bekend om de hoge kwaliteit in maatwerk opleggers. Voor de bouw- en gww-sector biedt Pacton een aantrekkelijk pakket aan klantspecifieke mogelijkheden. De verkoop van de Pacton Binnenlader start naar verwachting medio volgend jaar. Het prototype wordt momenteel uitvoerig getest; niet alleen bij Pacton, maar ook bij klanten.

Op de stand (hal 4, stand 443) op Matexpo laat Pacton nog meer voorbeelden zien van de vele mogelijkheden in trailertransport. Zo zijn er onder meer een uitschuifbare aanhangwagen op de stand te zien en een kraanoplegger op het buitenterrein van hal 4.

DEEL HET

Meer over...