Pacton double stock trailers voor St. vd Brink

St. vd Brink is al jaren een trouw afnemer van Pacton trailers. Daarbij gaat het meestal om gestuurde schuifzeil opleggers met een kooi-aap aansluiting. Onlangs werden er wederom 15 exemplaren afgeleverd, deze keer met een uitneembare dubbele laadvloer.

De tweede laadvloer in de recent geleverde opleggers kan flexibel gemonteerd worden, op de juiste hoogte voor ieder specifiek transport. Er is gekozen voor een 2e laadvloer die op separate rongpotten staat, in plaats van gemonteerd op de schuifrongen die aan het dak vastzitten. Hierdoor kan de extra vloer altijd achteraf gemonteerd worden en kunnen de schuifzeilen en schuifrongen op de normale manier gebruikt worden.

De nieuwe Pacton trailers, van de types: TBD.235.T-EKP1 en TBD.342.T-EKP1, met de optie voor een extra laadvloer passen in de duurzame bedrijfsvisie van St vd Brink. Meer meenemen met minder voertuigbewegingen is daarin een belangrijk aspect.

De 11 meter lange, compacte 2-assers en de 13,60 meter lange 3-assers hebben beide een SAF luchtveerstel, voorzien van onderhoudsarme assen met schijfremmen. De achteras is gemonteerd op een draaikrans en wordt gestuurd door middel van een stang vanaf de koppeling. De voorste as is voorzien van een aslift via het EBS voor het leeg rijden met de meeneemheftruck. Verder zijn de opleggers voorzien van een Wabco EBS remsysteem met RSS, de stalen velgen zijn voorzien van Continental banden.

De opleggers zijn rondom voorzien Led verlichting, duidelijk méér dan standaard. Naast de reguliere verlichting met 2x2 ronde driekamer led achterlampen en 2 x 4 gele 'meeknipperende' led zijlampen, valt op dat er is gekozen voor een groot aantal LED werklampen. Aan iedere zijde zijn er meerdere led werklampen en een led werklamp aan de binnenzijde van de opbouw. Aan de achterzijde vallen de mini led toplichten op, met de functie van knipperlicht, remlicht en achterlicht. De verlichting draagt zo bij aan extra veiligheid voor de chauffeur en medeweggebruikers.

Rijk uitgerust

De Pacton opleggers zijn voorzien van een opbouw die bestaat uit een zwaar kopschot met stalen gezette stijlen, een stalen achterportaal met 2 vlakke aluminium opdek achterdeuren en een 28 mm dikke, hardhouten vloer, voorzien van stalen verzinkte omegaprofielen. Aan beide zijden 2 of 3 Pacton vrij plaatsbare schuifrongen, voorzien van plankhouders. De 4 rijen vurenhouten huifplanken zijn te plaatsen op verschillende posities en tevens 3-hoog-gestapeld op vloerhoogte te plaatsen.

Ladingzekering

In het chassis zijn er diverse bindvoorzieningen van 2,5-tons bindhaken in de v-groef tot bindgaten van 5-ton met een diameter van 32 mm in de zijrand. Er zijn tevens meerdere rongkokers centraal en in het randprofiel en rongpotten tegen de buitenzijde van de hoofdliggers. Specifiek voor een St. vd Brink trailer is de plaatsing van rongen in sets van 3 naast elkaar. Links en rechts in de wielbasis is een rongenrek voor in totaal 2x6 rongen. De rongposities zijn zo gekozen dat de tweede laadvloer gemakkelijk kan worden geplaatst. De opleggers zijn afgeleverd met een Ladungssicherungs-certificaat voor 27 ton. 

Kooi-aap aansluiting

De schuifkap van de trailers kan naar voren, met meeschuivende achterbalk, opengeschoven worden en is afgesloten met een wit Carapax dakzeil met St. vd Brink opdruk. De Albers schuifzeilen van hoogwaardig 2 x 2 dubbeldraads PVC zeildoek, 860 g/m2, zijn voorzien belettering of van full-colour opdruk. Verder zijn de opleggers voorzien van een meeneemheftruck-constructie, specifiek voor de Moffet type M4-25.4. De verzinkte draagbalken van het kooiaap frame zijn pneumatisch bedienbaar voor bedieningsgemak en snelheid.  

 

 

 

DEEL HET

Meer over...