Pacton Distributieoplegger voor Van Keulen

Van Keulen Hout- en Bouwmaterialen uit Amsterdam versterkte recentelijk de distributieactiviteiten met een nieuwe Pacton twee-assige schuifzeilenoplegger. Voor de flexibele levering aan zowel professional als particulier is de trailer kort uitgevoerd, met een liftbare vooras en een gestuurde achteras. Zo is de trailer maximaal wendbaar, ook in de uitdagende stadsdistributie.

Van Keulen belevert per jaar 23.500 verschillende afleveradressen door heel Nederland, maar met de nadruk op de regio Amsterdam. Wendbaarheid en een flexibele inzet zijn dan ook een must. De oplegger is aan de achterzijde voorzien van speciale, pneumatisch bedienbare uitschuifbalken voor het transport van een meeneemheftruck. De schuifzeilen zijn voorzien van een snelspanmechanisme, door Pacton ontwikkeld en voorzien van TÜV-certificering. De schuifzeilen zijn hierdoor simpel met één schuifbeweging per zijde, in enkele seconden te openen en te sluiten. De schuifzeilen - met speciale, vuilafstotende coating - werden compleet beletterd en gemonteerd door Pacton geleverd.

De kort uitgevoerde citytrailer heeft een lengte van 10,6 meter, met een totaal toelaatbaar gewicht van 33.000 kg. Voor het maximaal flexibel indelen van de hardhouten laadvloer is de trailer, naast 24 bindogen aan beide zijden, ook in de hartlijn voorzien van 20 stuks bindogen. Tevens zijn er zes rijen rongkokers in de vloer aangebracht. De voorste rij tegen het kopschot dient als opberging en om de kop vlak te maken. Van Keulen Hout- en Bouwmaterialen kan de laadvloer aldus eenvoudig op maat indelen, al naar gelang de verscheidene deelladingen voor die dag.

Het luchtveerstel omvat twee assen met schijfremmen, met een technisch draagvermogen per as van 9.000 kg. De achteras is gemonteerd op een draaikrans. Deze wordt gestuurd door middel van een stang vanaf de koppeling. De vooras is voorzien van een automatische aslift via het EBS, met een schakelaar om het systeem uit te schakelen. Het stuursysteem is uitgevoerd met centrale vetsmering. De trailer, met Wabco Smartboard, is voorzien van diverse werklampen, ook aan de draaischamel, waar ze meesturen met de stuuras. Daarnaast beschikt de trailer over onder meer een achteruitrijcamera, mechanische trailersteunen (capaciteit 2 x 12.000 kg, met 2 snelheden en schuif-kantelvoeten) en een RVS gereedschapskist links voor het asstel.

 

 

DEEL HET

Meer over...