Pacton aanhangwagen voor Van Noort

Van Noort Materieel BV uit Waddinxveen zet sinds kort een Pacton tweeassige middenasaanhangwagen in. De aanhangwagen wordt multifunctioneel ingezet en is met zijn 4 mm vloer van Hardox-staal maximaal toegerust voor het zware werk. 

Het aanhangwagenchassis - met vloer type MXD.220.L - heeft een lengte van 6,75 meter. Die afmeting is perfect afgestemd op de motorwagen van 10,36 meter die met de aanhangwagen gaat rijden. De onbelaste chassishoogte is 106 cm. De aanhangwagen is niet alleen zeer solide gebouwd, maar ook uiterlijk fraai afgewerkt en voorzien van vele opties. Het rode randprofiel loopt door rond het kopschot en de aanhangwagen is volledig uitgerust met led-verlichting. Opvallend zijn ook de twee maal zes gele led-zijlampen, fraai verwerkt in het randprofiel. 

Vloer van Hardox-staal 

De nieuwe aanhangwagen voor Van Noort is voorzien van een volledig stalen vloer van 4 mm. Met name bij werkzaamheden met een kraan kunnen zware, schuivende goederen en materialen de vloer snel beschadigen. Bij deze stalen vloer echter is de bestendigheid optimaal. De met antislipkorrel uitgevoerde vloer is maximaal bestand tegen slijtage. De vele rongpotten zijn ingewerkt in de vloer. De rongen zelf zijn versterkt en aan de onderzijde van massief staal. Alles is dan ook gebouwd voor stevigheid en duurzaamheid. 

Opties 

De aanhangwagen is voorzien van een viertal mechanische Jost trailersteunen met voetplaten. Het SAF luchtveerstel omvat twee starre, onderhoudsarme 11 tons assen met trommelremmen. Twee heffen-en-zak ventielen zijn voorzien. De voorste as is liftbaar met een bi-aslift via het EBS. De stalen velgen zijn uitgerust met Goodyear banden, 275/70 R 22.5 KmaxS.

Verder is de aanhangwagen uitgevoerd met onder meer een rvs-gereedschapskist, een stophoutbak uit geperforeerde staalplaat, vele touwhaken, oprijgoten, opstapjes links en rechts tussen de wielen, bindogen en rongkokers. Er zijn onder meer twee maal acht rongkokers in het randprofiel, vier rijen rongkokers over de breedte, zes stuks rongkokers in de hartlijn en vier stuks rongkokers aan de voorzijde, als aanslag voor plaatmateriaal van 5 of 6 meter lengte. Aan de voorzijde beschikt de aanhangwagen bovendien over steunen voor de opberging van een 'gewichtig' kraandeel.

Zelf laden én lossen

De nieuwe aanhangwagen is ter vervanging aangeschaft. Het was niet de eerste kennismaking met Pacton. Anderhalf jaar geleden schafte Van Noort reeds een Pacton oplegger aan. Ook heeft de transporteur verschillende FLoor-trailers in het wagenpark. Directeur Fred van Noort van het transportbedrijf: "De nieuwe Pacton-aanhangwagen wordt voornamelijk ingezet voor het transport van stalen rijplaten. Maar ook machines, haspels en bouwmaterialen worden getransporteerd. Omdat er wel met een shovel geladen en gelost wordt, kan er gemakkelijk beschadiging of slijtage optreden. Daarom kiezen we voor een stalen vloer. De voorwagen van de combinatie heeft ook zo'n vloer." Dankzij de uitvoering met een veelheid aan plaatsbare rongen, is de aanhangwagen veelzijdig inzetbaar. Een vereiste aldus Van Noort. "We hebben nood aan materieel waar we alle klanten mee kunnen bedienen. We vervoeren zware rijplaten, maar ook lichte, breekbare tuinhuisjes. En ook een heftruck moet op de aanhangwagen kunnen rijden."

DEEL HET

Meer over...