Onderlosser van Kässbohrer voor Beets Wijdewormer

Onlangs leverde TB Truck & Trailerservice  deze nieuwe Kässbohrer onderlosser, type SSL35/2-12/27 aan Beets B.V. uit Wijdewormer. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het transport van hout, bulk en stukgoederen alsmede de op- en overslag daarvan. Het familiebedrijf heeft zich ontwikkeld tot een betrouwbare partner voor zowel nationale als internationale opdrachtgevers. Dat bewijst zich ook in de nieuwste aanwinst voor het bedrijf.

Beets, dat tot op heden het bulktransport enkel uitvoerde met kiepsilo’s,  kreeg van een van haar opdrachtgevers het verzoek om met een oplossing te komen bij situaties waarin de windkracht boven zes uitkomt. In deze situaties mag de transporteur namelijk niet meer lossen met een kiepsilo, wegens het kantel gevaar. Om deze reden koos Beets bewust voor een onderlosser van Kässbohrer.

Deze nieuwe silo heeft een capaciteit van 35m3 waarmee de bulkgoederen eenvoudig met hoge luchtdruk vanuit de silo gepompt kunnen worden. Kiepen is daarmee geen noodzaak meer. De keuze voor het merk Kässbohrer was snel gemaakt. Zij levert volgens Beets een interessante prijs-kwaliteit verhouding en daarmee uitermate geschikt materiaal voor dit soort van transport. Daarnaast biedt de importeur, Van Tilburg-Bastianen, een uitgebreid pakket aan service en aftersales.

De nieuwe onderlosser staat op Alcoa Dura Bright wielen, heeft een manometer voor de gewichtsaanduiding, een loopbordes aan de bovenzijde met bovenbedienbare handrails en ladder aan de achterzijde, een beluchtingssysteem met woelmat, een afvoerleiding DN100 aan de achterzijde gemonteerd met aluminium Storz koppeling 4”-3”, en een rond tanklichaam, volledig zelfdragend, in een lichtgewicht gelaste constructie gemaakt van hoogwaardige sterkte aluminium, bestaande uit materiaal AiMg4,5Mn, versterkt met gelaste steunen. Voldoet volledig aan de normen 97/23 EC.

DEEL HET