‘Nordic’-trailers voor De Rooy

Vervoerder De Rooy uit het Utrechtse buurtschap ‘t Goy, nabij Houten, staat bekend om zijn duurzame werkmethoden. Tal van trucks van dit bedrijf rijden op aardgas en er is ook een elektrische truck in bedrijf. Het bedrijf gaat er prat op dat klanten speciaal voor De Rooy kiezen vanwege zijn duurzame aanpak. Daardoor kan dit transportbedrijf zich goed handhaven in een moeilijke markt.

Voor een van die klanten moeten wat volumineuzere apparaten vervoerd worden. Dit moet ook nog veilig gebeuren. Bij het lossen zou het fijn zijn wanneer personeel alle ruimte heeft om dit te doen. Om dit goed te doen, liet De Rooy twee chassis bouwen bij een kleine producent in Duitsland waarna carrosseriefabriek Schevers uit Schalkwijk er een zogeheten ‘Nordic’-opbouw op zette. Daardoor kan door middel van meerdere scharnierpunten de gehele zijkant ‘weggevouwen’ worden. Dit kan maar aan één kant van de trailer, anders wordt de opbouw, ook al bestaat die uit geïsoleerde panelen, te instabiel.

De assen staan verder van elkaar en zijn geleverd door SAF. Er is een mechanisch-hydraulisch stuursyteem aangebracht. De trailer weegt hierdoor ietsje meer dan elf ton en kan op een haar na 28 ton laden. Ruim voldoende voor De Rooy, want de apparaten die worden geladen, komen gezamenlijk nooit aan dit gewicht.

DEEL HET