Nooteboom reviseert 30 jaar oude dieplader

Nooteboom's ADBAN-96 aanhangwagen dieplader is volgens de fabrikant een van de meest populaire trailers die ooit is gebouwd. Voorzien van 3 pendelaslijnen aan de voorzijde en 3 pendelaslijnen aan de achterzijde had deze dieplader een technische aslast van 16 ton per aslijn en een GVW van een niet kinderachtige 96 ton.

Een van de laatste ADBAN-96 werd in 1995 geleverd aan B.Q. de Ruyter. Na vele jaren van trouwe dienst bij B.Q. de Ruyter en later bij Gebr. Van ’t Hek, is deze dieplader sinds enkele jaren nu het trotse bezit van de firma Kandt bv uit Nieuwerkerk aan de IJssel.

Volledige revisie

Kandt Aannemings en Funderingsbedrijf B.V. heeft ervoor gekozen om de ADBAN-96 volledig te reviseren. Deels hebben zij de revisie werkzaamheden zelf uitgevoerd zoals het laswerk aan het chassis, het reviseren van de pendelastogen en het conserveren en spuiten van het chassis.
De technische revisie hebben ze overgelaten aan de specialisten van Nooteboom, in dit geval de Nooteboom service vestiging in Zwijndrecht. Hier is de trailer volledig gedemonteerd en is alle elektronica, pneumatiek en hydrauliek compleet vernieuwd en zelfs geüpgraded naar de nieuwste stand van de techniek, waaronder een moderne besturingskast.

Frank Sas van Nooteboom heeft al een testrit gemaakt met deze bijna 30 jaar oude dieplader en was onder de indruk. Bij een snelheid van ruim 80 km per uur volgde de ADBAN-96 naadloos de truck. De volgende revisie stap is weer voor Kandt. Dan worden alle oude houten vloerdelen vervangen en is de trailer weer helemaal gereed om zware ladingen te vervoeren voor de komende 30 jaar.
Hiermee is de ADBAN-96 zelfs veel beter dan destijds geleverd in 1995. En we zijn natuurlijk trots op de gezamenlijke samenwerking om deze historische dieplader weer geschikt te maken voor de toekomst. Op de komende Mack & Speciaal transportdag van zondag 8 oktober in Soesterberg rekenen we erop dat Kandt deze prachtige dieplader compleet met 3-assige FTF truck zal showen aan het grote publiek.

DEEL HET