Nooteboom RAI primeur: MANOOVR

Nooteboom sorteert als eerste trailerbouwer voor op de BedrijfsautoRAI 2015 die in Oktober georganiseerd wordt. Met de MANOOVR komt Nooteboom met een bijzonder lage semi-dieplader die goed is voor aslasten van 12 ton.

Nooteboom spreekt in het persbericht van een wereldprimeur die op de BedrijfsautoRAI 2015 gepresenteerd wordt. De MANOOVR generatie is volgens de Wijchense trailerbouwer een volledig nieuw ontwikkeld concept met een laadvloerhoogte van slechts 780 mm. In combinatie met een toelating van 12 ton aslast is dat dermate uniek dat Nooteboom inmiddels een Nederlands octrooi heeft aangevraagd.

Nooteboom maakt gebruik van onafhankelijke wielophanging maar over de vering en de verdere details worden nog geen mededelingen gedaan. De nieuwe generatie van Nooteboom wordt leverbaar in uitvoeringen met minimaal drie en maximaal tien assen. De MANOOVR generatie zou volgens Nooteboom verder weinig onderhoud nodig hebben en licht zijn in gewicht.

Belangrijk is ook dat de uitlijning van de wielen op iedere rijhoogte optimaal blijft.De wielophanging maakt een hoogteslag van 500 mm mogelijk en een stuuruitslag van 70 graden. Dat zijn mooie waarden die ons alleen maar nieuwsgieriger maken naar de toegepaste techniek. De eerste opleggers zijn inmiddels ongezien verkocht aan verschillende klanten.

Klik hier voor meer informatie!

DEEL HET