Nooteboom ontvangt Heavies Award in UK

In de categorie ‘Trailer Medium Weight’ (3-5 assen) heeft de jury Nooteboom gekozen als winnaar van de ’Innovation of the Year Award’ voor de Manoovr semidieplader met gieksleuf en 80 tons opritten. Er was weer één inzending in deze categorie die de aandacht trok. Het werd ontwikkeld als antwoord op de behoefte aan een efficiëntere manier om grote bouwmachines te vervoeren.

In de woorden van één van de juryleden: ‘De volgende fase in de Manoovr productlijn. Een supersterke trailer die ideaal is voor het vervoer van zwaar materieel.’ Het is de tweede keer in drie jaar dat The Heavies Innovation of the Year Award is toegekend aan Nooteboom.

Innovatie 'Trailer Medium Weight’

De trailer is gebaseerd op een bestaande semidieplader. Voor het vervoer van echt grote bouwmachines is het ontwerp aangepast om de transporthoogte te reduceren en ervoor te zorgen dat machines snel en veilig kunnen worden geladen en gelost. Bij het vervoer van graafmachines of sloopmachines kan de giekarm in de sleuf geplaatst worden om zo de totale hoogte fors te kunnen beperken. En de speciale ‘heavy duty’ opritten hebben elk een maximum wielbelasting van 20 ton.  

The Heavies Awards wil, in samenwerking met de Heavy Transport Association (HTA), organisaties belonen die een belangrijke bijdrage leveren aan een doeltreffende en efficiënte   bedrijfsvoering  in de zwaar transport industrie in de UK.  Begonnen in 2015 vond de Heavies dit jaar voor de vierde keer plaats op de nieuwe locatie van de Newark Showground.

Op de foto neemt John Houghton van Nooteboom UK de award namens Nooteboom in ontvangst. 

DEEL HET