Nooteboom: Nieuwe schuifhuif voor teletrailers

Nooteboom levert opleggers met verschillende merken schuifhuifsystemen. De nieuwste ontwikkeling hierin is de Netcap schuifhuif, een systeem wat door Nooteboom ontwikkeld werd in samenwerking met Netcap International en Van Rijssel Carrosserie.

De eerste oplegger die volgens het nieuwe systeem is gebouwd is voor staalleverancier Geurts-Janssen uit Venlo. Huifconstructies voor uitschuifbare trailer bestonden al langer, maar daarbij moest de chauffeur losse delen monteren voor de geleiding van de huif. Dat is voorgoed verleden tijd, want bij de Nooteboom 3-assige uitschuifbare Teletrailer van Geurts-Janssen wordt een speciaal ontwikkeld dubbel railsysteem toegepast. Bij dit systeem kan de kap zowel in- als helemaal uitgeschoven door één persoon worden bediend. De oplegger is op een speciale breedte gebouwd om binnen de wettelijk toegestane maten te blijven.

Netcap International levert een schuifsysteem voor bakwagens en opleggers met een stabiele constructie. Deze huif schuift feilloos open en dicht. Een Netcap schuifhuif is ontworpen om de laadvloer van de trailer eenvoudig en snel af te dekken waardoor de lading beschermd wordt tegen weersinvloeden. Gevaarlijke klimpartijen over de lading zijn verleden tijd, want de chauffeur kan met één hand, lopend langs de trailer, de huif over de lading trekken. Naast de bescherming tegen weersinvloeden zorgt de schuifhuif voor een aanzienlijke vermindering van de laad- en lostijden. De basis van het Netcap systeem is een special aluminium railprofiel met uitsparingen voor de verticale- en horizontale wielen. De rail is bovenin versterkt waardoor geen schade ontstaat als een heftruck tegen de rail stoot. De speciale Netcap schuifhuif is ook internationaal een succes. Dat blijkt uit de speciale, 5,5 meter brede uitvoering, die Netcap leverde voor het vervoer van vleugeldelen van de Airbus.

De nieuwe Nooteboom Teletrailer van Geurts-Janssen kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen alle vier betrokken partijen. Tijdens de bouw werd regelmatig overlegd over de technische details. De basis is de Nooteboom Teletrailer, die zich al veelvuldig heeft bewezen als efficiënt voertuig voor lange staal- en constructiedelen. Netcap is een specialist in schuifhuif-systemen met een wereldwijde klantenkring en Van Rijssel Carrosserie maakte daar één geheel van. En door deze samenwerking kunnen de chauffeurs van Geurts-Janssen nu – gestraald – staal schoon en droog vervoeren.

DEEL HET