Nooteboom Manoovr ballasttrailer voor Blansjaar

Kraanverhuur en intern transportbedrijf Blansjaar uit Wateringen heeft een Nooteboom Manoovr ballasttrailer met zes aslijnen in gebruik genomen. De oplegger is niet uitschuifbaar, dat is voor het transport van ballast ook niet nodig. De oplegger wordt ingezet voor het vervoer van de ballast die hoort bij de nieuwe LTM-1650 700 tons Liebherr kraan die binnenkort wordt afgeleverd. 

De oplegger is van het type MPL-97-06 en dat houdt in dat de semi-dieplader voorzien is van de extra compacte Manoovr pendelas van Nootboom. Dat betekent optimale wendbaarheid en een grote hoogteslag, in combinatie met een grote stabiliteit. Blansjaar ging over tot de aanschaf van de Manoovr semi-dieplader nadat het bedrijf goede ervaringen op had gedaan met een eerdere oplegger van dit type in 2018.

Naast de Manoovr oplegger wordt ook een nieuwe vijf- assige uitschuifbare MCO-68-05V afgeleverd. Deze oplegger is voorzien van twee hydraulisch gestuurde assen. Ook deze vijf- asser wordt ingezet voor het transport van ballast bij de nieuwe Liebherr kraan.

DEEL HET