Nooteboom komt met Novab 3.0 Cloud software

NOVAB – Nooteboom Voertuig Aslast Berekeningsprogramma is ruim 20 jaar geleden speciaal door Nooteboom ontwikkeld voor haar klanten in het internationale exceptioneel vervoer. Het programma berekent nauwkeurig de optimale ladingpositie voor de te beladen voertuigcombinaties. Zo kunnen gebruikers in het programma kiezen uit een groot aantal vooraf gedefinieerde voertuigen zoals bakwagens, trekkers, aanhangwagens en opleggers.

De gegevens van deze voertuigen kunnen indien gewenst eenvoudig worden aangepast en ook kunnen er andere uitvoeringen worden samengesteld. Hetzelfde geldt voor het kiezen van de lading. Gebruikers kunnen kiezen voor een vooraf vastgelegde lading of zelf de gegevens van een lading ingeven. Op basis van alle gegevens berekent NoVAB vervolgens de aslasten en de meest optimale aslastverdeling. Voor de transporteur is het een hulpmiddel om de juiste voertuigcombinatie te kiezen voor een specifieke lading en daarmee het voorkomen van aslastoverschrijding. Het aantal gebruikers van NoVAB is inmiddels wereldwijd uitgegroeid naar ruim 1200 bedrijven, zegt Nooteboom. 

NoVAB 3.0 Cloud

Inmiddels heeft Nooteboom de nieuwste generatie NoVAB ontwikkeld: Nooteboom 3.0 Cloud versie. Deze nieuwste NoVAB biedt volgens de trailerbouwer belangrijke verbeteringen en voordelen. Het selecteren van de juiste truck-trailercombinatie en het berekenen hoe het gewicht van een lading wordt verdeeld over de verschillende assen gaat voortaan nog sneller en gemakkelijker, zegt Nooteboom.

Ook kan worden aangeven of een of meerdere assen gelift moeten worden. Met één druk op de knop wordt vervolgens de optimale ladingspositie berekend ter voorkoming van aslastoverschrijding. Zo heeft de transporteur vooraf inzicht of de complete combinatie met lading voldoet aan de toegestane wettelijke aslasten die gelden binnen een specifiek land. NoVAB genereert een handige overzichtstekening met alle relevante aslastgegevens en andere belangrijke parameters. Enerzijds is dit document een belangrijk hulpmiddel bij de aanvraag van een ontheffing en anderzijds als instructie naar de chauffeur hoe de lading op de trailer geladen moet worden.

NoVAB 3.0 beschikt over een uitgebreide database aan trucks, trailers en ladingen. Van hieruit kunnen eenvoudig voertuigen naar het eigen voertuigenpark worden gekopieerd.  De gegevens zijn volgens Nooteboom gemakkelijk en snel aan te passen aan de specifieke situatie van de transporteur. Ook kunnen bestaande gegevens vanuit NoVAB 2000 worden geïmporteerd in deze nieuwe Cloud-versie. NoVAB 3.0 is een universeel aslast berekeningsprogramma en daarmee geschikt voor alle typen trucks en trailers.

DEEL HET