Nooteboom introduceert nieuwe semidieplader

Nooteboom heeft haar SMART programma uitgebreid met de nieuwe uitschuifbare lichtgewicht semidieplader met wielkuilen, type OSDS-48-03V(EBW). Deze 3-assige semidieplader met naloop gestuurde as heeft een nuttig laadvermogen tot 39 ton bij 80 km/u.

Door toepassing van een nieuw concept van deze semidieplader met 4.750 mm uitschuifbare laadvloer, is volgens Nooteboom een laag eigen gewicht van slechts ca. 8.700 kg gerealiseerd. Voortaan kunnen door de diepe wielkuilen met deze semidieplader ook grotere typen wielladers en knikdumpers tot 39 ton vervoerd worden, waar dit voorheen alleen mogelijk was met een dieplader. Bovendien is deze OSDS-48-03V(EBW) multifunctioneel inzetbaar, zoals voor het vervoer van deelbare lading, containers en bouwmachines op rupsen. De korte asafstand tussen de 1e en 2e as draagt bij aan een optimale manoeuvreerbaarheid. En omdat deze semidieplader in de SMART seriebouw wordt geproduceerd, is de aanschafprijs tot wel 50% lager dan een dieplader, aldus Nooteboom.

Uitvoering

Het chassis is compleet verzinkt. Dit verhoogt de levensduur van de oplegger en draagt bij aan een hogere restwaarde, zegt Nooteboom. De hoge kwaliteit zien we verder terug in de toepassing van uitsluitend A-merk componenten, waaronder Jost steunpoten, SAF assen, Hella verlichting, Goodyear banden, Wabco remsysteem. De semidieplader heeft een complete standaarduitrusting met onder andere uitschuifbare verbreedconsoles in het laadvlak en kan met de beschikbare opties naar wens worden geoptimaliseerd. Leverbaar zijn onder andere een liftas, uitneembare tussentafels, gereedschapskist op de zwanenhals, ferry ringen, aluminium borden,  opritten, opbergbakken en gereedschapskisten onder de laadvloer.

Asymmetrische wielkuilen

De asymmetrische vorm van de wielkuilen maakt het volgens Nooteboom gemakkelijker om bijvoorbeeld wielladers vanuit  de wielkuilen te lossen. De speciale hellingshoek van 35 graden van de 400mm diepe wielkuil vergemakkelijkt het uitrijden vanuit stilstand. Daarbij zijn deze ‘easy access’ wielkuilen voorzien van stalen dwarsribben die maximale grip bieden bij het in- en uitrijden. De positie van de wielkuilen biedt tevens een optimale gewichtsverdeling tussen zwanenhals en assenstel. De afmetingen van de wielkuilen zijn geschikt voor alle gangbare merken en typen wielladers met verschillende banddiameters, asafstanden en gewichten.

Multifunctioneel

De semidieplader is multifunctioneel inzetbaar. Het beperkt zich niet alleen tot het transport van wielladers en knikdumpers, maar ook deelbare lading, containers en bouwmachines met rupsen. Indien nodig kunnen de wielkuilen eenvoudig worden dicht gelegd, waardoor een geheel vlakke laadvloer ontstaat. Hiervoor zijn afneembare gegalvaniseerde steunen met geïntegreerde laadvlakverbreding en hardhouten vloerdelen leverbaar. Optioneel kunnen de wielkuilen ook volledig met hardhouten delen gevuld worden. De semidieplader is standaard voorzien van 3 paar gaten voor intermediate locks, zodat ook 20’, 30’ en 40 containers’ vervoerd kunnen worden.

DEEL HET