Nooteboom biedt opleidingen aan

V-TAS opleidingen uit Bladel en Nooteboom Trailers starten een exclusieve samenwerking voor specifieke trainingen en cursussen gericht op het uitzonderlijk wegvervoer. De nadruk ligt hierbij op Code95 alsmede ook opleidingen Chauffeur Exceptioneel Transport.

De lesprogramma’s zijn door Nooteboom ontwikkeld in samenwerking met V-TAS, hetgeen volgens Nooteboom heeft geresulteerd in een breed pakket aan gerichte opleidingen voor het exceptioneel vervoer. Het portfolio telt inmiddels 13 cursussen waaruit de chauffeur kan kiezen, variërend van eendaagse tot vierdaagse cursussen waarmee de chauffeur van 7 tot maximaal 28 Code95 uren krijgt toegekend.

Nooteboom Academy

Robert Nijhuis, directeur Sales & Services Nooteboom Trailers over deze beslissing: “Wij willen onze klanten steeds meer een totaalpakket kunnen bieden, met als doel het bieden van de laagste operationele kosten (Total Cost of Ownership) voor onze klanten. De chauffeur als gebruiker van een oplegger heeft een grote invloed op de reparatie- en onderhoudskosten. Met een goede opleiding kunnen we bijdragen in het verlagen van de onderhoudskosten. Maar ook veiligheidsaspecten, waaronder ladingzekering, zullen uitgebreid aan de orde komen.”

Internationaal

Robert Nijhuis: “We beginnen met de Nooteboom Academy  in Nederland en België, maar uiteindelijk gaan we de cursussen ook in andere talen geven. Het doel is om de Nooteboom Academy uit te rollen naar andere landen binnen Europa.”
De cursussen van de Nooteboom Academy bestaan uit een theorie- en een praktijkdeel, waar de cursisten de opgedane kennis ook direct in de praktijk kunnen toetsen. Robert Nijhuis: “Vanwege het tekort aan chauffeurs komen we steeds vaker jonge, onervaren chauffeurs tegen die met complex materieel aan het werk moeten gaan. Onze klanten hebben belang bij goed opgeleide chauffeurs. Met de Nooteboom Academy proberen we daar een bijdrage aan te leveren.”

DEEL HET