Nieuwe Vogelzang stenenoplegger voor De Keij

Betonplatenspecialist De Keij uit Dodewaard is een begrip in de omgeving waar het bedrijf is gevestigd. Onlangs werd een nieuwe, veelzijdige stenenoplegger in gebruik genomen van Vogelzang.

Het gaat om een drie-assige trailer van een kleine twaalf meter, waarvan de voorste en de achterste as kabelbestuurd zijn, een systeem van Bulthuis. “Daardoor kunnen we kort manoeuvreren op de vele bouwlocaties waar we komen en voor de aanleg van betonpaden langs boomkwekerijen. De ervaring heeft geleerd dat we op zulke plekken moeten woekeren met de ruimte. Met een korte trailer voorzien van twee gestuurde assen, lukt dat optimaal.”

De keuze voor een Vogelzang trailer lag voor de hand. “We hebben een robuuste trailer nodig, die veel kan laden en die tegen een stootje kan. Bij andere merken zien we een tendens om steeds lichter te bouwen. Dat heeft zo zijn voordelen, maar wij hebben robuustheid nodig. Met een Vogelzang zijn we daarom optimaal bediend. “De trailer werd bij Vogelzang in Bedum precies op maat gemaakt voor De Keij. Er kwam een laadkraan op die ver achterop de trailer kan komen. De opbouw wordt gekenmerkt door aluminium kleppen en de trailer is compleet afgemonteerd met RVS opbergkisten onder het chassisraam, die makkelijk toegankelijk zijn voor de chauffeur. De trailer staat op lichtmetalen wielen, die daardoor perfect één geheel vormen met de Volvo FH16 trekker. Andere kenmerken zijn een centraal vetsmeersysteem en twaalf tons dubbellucht schijfremassen.

De Keij

In 1998 is Klaas van Binsbergen gestart met bestratingen. Hij realiseerde voor zakelijke- en particuliere opdrachtgevers vele bestratingsverhardingen. Het bedrijf groeide snel uit tot een allround bestratingsbedrijf.
Sinds 2006 heeft De Keij zich volledig toegelegd op het leveren en leggen van betonplaten. Daarbij onderscheiden zij zich met het aannemen van complete projecten. De Keij richt zich uitsluitend op de zakelijke markt, met name bij bedrijven binnen de agrarische-, industriële- en logistieke sector.

 

DEEL HET