Nieuwe Schmitz koeltrailer voor Soetens

Het Brabantse transportbedrijf Th. Soetens uit Reusel heeft onlangs een koeltrailer van Schmitz in bedrijf genomen. Opvallend is dat deze trailer samen met de trekker één geheel vormt.

Iwan Soetens is de chauffeur op deze combinatie.  Samen met zijn broer Björn nam hij het bedrijf van vader Theo Soetens vier jaar geleden over. Inmiddels bestaat het bedrijf dertig jaar. De twee hebben nog twee Schmitz-trailers naast deze nieuwe. “Daarom hoefden we ook niet lang na te denken over wat het zou worden, zegt Iwan nuchter. “De trailers doen het uitstekend, en heb je eens een onderdeel nodig, dan is dat direct voor handen. Schmitz heeft een groot netwerk dat de onderdelenbeschikbaarheid garandeert.

Met die gedachte kan Soetens zich richten op de ritten, die voornamelijk in de Benelux Duitsland en soms andere landen worden aangedaan. “We rijden voornamelijk met koel- en diepvriesproducten Vanwege de crisis hebben we ons netwerk gelukkig wat meer uit kunnen breiden waardoor we er zeker sterker uitkomen, is zijn overtuiging.

Wie de foto’s bekijkt, ziet dat de trailer keurig is afgewerkt met extra palletkisten. Op het kopschot staat een Thermo King koelmachine en Iwan heeft inmiddels Alcoa-wielen laten monteren. “We rijden graag met mooi en schoon materiaal, dat is het halve werk. Klanten vinden het fijn wanneer er een mooie combinatie voor komt rijden”, zegt Iwan die met een DAF XF 530 rijdt. “Onze trailer is gekocht bij Schmitz en opgebouwd bij Bouwheer. Het zijn bedrijven waarmee het heel fijn werken is omdat ze onze trailerwensen goed begrijpen.”

DEEL HET