Nieuwe mestoplegger van Rondaan

Rondaan heeft in samenwerking met Truck & trailerservice Smilde een nieuwe mestoplegger ontwikkeld. De oplegger heeft een Rondaan chassis met een eigen stuursysteem en een hoogwaardig weegsysteem.

De oplegger is ontwikkeld naar aanleiding van een vraag van transportbedrijf Fa. Wassenaar uit het Friese Bitgummolle. De vraag was om een duurzame, stabiele mestoplegger te ontwikkelen met een doorlopend chassis, een uitgekiend stuursysteem en een hoogwaardig weegsysteem.

De tank is gebouwd door Kuipers Woudsend BV, al jaren leveranciers van mesttanks voor transport toepassingen op opleggers. 

Het stalen, gewicht geoptimaliseerde chassis van Rondaan is voorzien van twee gestuurde assen en twee liftassen. Aan de achterzijde zijn RVS achterspiegelplaten gemonteerd met de kenmerkende ‘Rondaan’ ledverlichting. Het geheel is afgemonteerd bij de mestoplegger specialisten van Truck en Trailer Service Smilde.

Het weegsysteem is van Reek Weegtechniek, waarbij de tank op weegcellen staat voor een exacte weging. Vervolgens is de complete oplegger uitgevoerd in de bekende en zeer herkenbare ‘Fryske vlag’ kleuren van Wassenaar. 

De verkoop van de nieuwe mestoplegger wordt gedaan door Truck & Trailerservice Smilde.

DEEL HET