Nieuwe directieleden bij TIP

Rogier Laan, Algemeen Directeur TIP Benelux en Jan van Vugt, Directeur Services gaan de succesvolle koers, die de Benelux-organisatie van TIP volgens het bedrijf vaart, implementeren in meerdere, buitenlandse regio’s waar TIP opereert vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam.

Rogier Laan keert in feite terug op het hoofdkantoor in Amsterdam. Hij zal zich daar onder andere bezig houden met mondiale key-accounts van TIP. Jan van Vugt zal op dezelfde locatie een kwaliteitsslag gaan maken met de internationale werkplaatsen van TIP. Een expertise die hij volgens TIP in Nederland geperfectioneerd heeft.

Nieuwe Algemeen Directeur

Rogier Laan is per 1 juni opgevolgd door Peter Jan Troost. Peter Jan wordt na 13 jaar afwezigheid, weer verwelkomd bij TIP. Hij begon als Key Account Manager bij TIP in de Benelux, werd vervolgens Sales Manager voor TIP Frankrijk, waarna hij terugkeerde naar Nederland als Business Development Manager voor TIP en in zijn laatste rol in het bedrijf als VP voor TIP Oost-Europa. Sindsdien bekleedde hij senior managementfuncties bij UTC, Imtech, Honeywell, Habasit en meest recentelijk als General Manager voor Boels Industrial Benelux en Duitsland, een toonaangevend verhuurbedrijf voor apparatuur voor stroom, verlichting, luchtlassen, hijs- en hefapparatuur en gereedschappen voor industriële klanten. Peter Jan Troost heeft een Master of Business Management (Bedrijfskunde) behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Peter Jan Troost over zijn terugkeer: ‘Ik heb mijzelf ten doel gesteld om onze dienstverlening in Trailer Fleet Management verder uit te breiden en te optimaliseren met als reden om onze klanten en potentiële klanten zoveel mogelijk te ontzorgen en ik heb hier ontzettend veel zin in’.

Operationeel Directeur

Jan van Vugt zal vanaf heden worden opgevolgd door Bas Meijer. Na zijn opleidingen Logistics & Economics aan de Hogeschool van Nijmegen en een Master of Science in European Logistics, Transport en Distribution aan de Universiteit van Westminster, is Bas ruim 17 jaar werkzaam geweest bij TNT, later TNT Fedex. Bas heeft hier diverse functies bekleed, onder andere als Manager Customs & Clearance. Meest recent, was hij als Regional Operations Manager in de laatste acht jaar verantwoordelijk voor drie grote Nederlandse regio’s.

In 2018 heeft Bas de overstap gemaakt naar Suez Recycling & Recovery waar hij vanuit een Regio Logistics Manager positie in korte tijd is doorgegroeid naar de functie van Director Operations.

In zijn carrière heeft Bas zich ontwikkeld tot een sterke peoplemanager die ervaring heeft met het aansturen van grote teams. Door dit te combineren met een sterke focus op operationele en financiële performance en een uitstekende relatie met klanten heeft Bas een trackrecord opgebouwd van operationele optimalisatie.

Bas over zijn komst: ‘TIP is een prachtige organisatie waar onze mensen centraal staan. Onze collega’s in de werkplaatsen hebben vakmanschap en een persoonlijke service hoog in het vaandel staan. Wij hebben een landelijk dekkend netwerk van werkplaatsen met een centraal onderdelenmagazijn. Ik kijk ernaar uit om onze processen verder te optimaliseren, zodat wij onze eigen trailers en uiteraard de trailers van onze klanten optimaal kunnen onderhouden en de klantverwachtingen kunnen overtreffen.’

 

DEEL HET

Meer over...