Nieuwe besturing Tridec nog niet gereed

Omdat Tridec een trend voorziet naar zwaardere trailers en omdat het vragen krijgt over lichtere stuursystemen, besloot Tridec een elektro hydraulisch stuursysteem te ontwikkelen, dat zoals het er nu uitziet veel weg heeft van het systeem van aartsrivaal VSE. 

Hierbij speelt een sensor in de kingpin een centrale rol, waarmee berekend wordt hoeveel hydraulische druk er gegeven moet worden om de wielen van de twee laatste trailerassen met verschillende uitslaghoeken dezelfde kant op te sturen. Tridec heeft hier de hulp van extra accu's bij nodig omdat de capaciteit van het systeem van de truck onvoldoende kan worden.

Het systeem werkte tijdens een demonstratie heel mooi, de assen stuurden heel geleidelijk en precies, wat de chauffeur een gevoel van verbeterde stabiliteit in bochten zal geven en het vertrouwen dat hij de bocht 'haalt'. 

In de loop van dit jaar gaat Tridec aan de slag met de RDW voor de vereiste goedkeuringen. Het plan is om dan vervolgens in de tweede helft van 2016 het systeem op de markt te brengen. 

DEEL HET