Nieuwe aluminium kipper van D-TEC

Trailerbouwer D-TEC heeft haar eerste starre kiepoplegger afgeleverd aan Mineralen Recycling Ede B.V. "De kipper heeft een leeggewicht van 6.250 kg en kan zowel via de deuren als via de klep gelost worden, dankzij de Combideur. Dit zorgt voor meer flexibiliteit. De nieuwe kipper sluit goed aan bij de wensen in de markt", aldus D-TEC directeur Gerrit van Vlastuin.

Mineralen Recycling Ede gaat deze kipper vooral inzetten voor het transport van vaste mest. De kipper is daarom ook uitgerust met een D-TEC weeg- en AGR-systeem. Een centraal smeersysteem is toegepast voor de scharnierpunten van de kiepbak en voor de assen. Om de banden op druk te houden is de kipper uitgerust met een PSI-systeem. Het chassis van de kipper is van staal en de bak is van aluminium.  Een laag eigen gewicht is een belangrijk speerpunt van D-TEC. Directeur Cees van Vlastuin van Mineralen Recycling Ede vult hierbij aan: “Dankzij het lichte gewicht van de kipper is deze goed in te zetten voor internationaal transport”.

D-TEC Flexliner 

Dit nieuwe product zet D-TEC in de markt als Flexliner. De D-TEC kipper kan ingezet worden voor verschillende disciplines, waaronder slib, graan, bieten, gerecycled papier, et cetera. De kipper is dus flexibel inzetbaar.

Samenwerking met VB Trailerbouw

Aanstaande november zal D-TEC de starre aluminium kipper als nieuw product presenteren op de Agritechnica in Hannover. De komende tijd zal D-TEC zijn ontwikkelcapaciteit maximaal inzetten om de kippers in serie te kunnen produceren en verkopen. D-TEC werkt daarbij nauw samen met de locatie in Bedum, voorheen VB Trailerbouw, voor de productie van de kiepbakken. "Zij hebben veel ervaring met de productie van kippers en dat komt ons goed van pas. In Kesteren zullen wij ons voornamelijk bezig houden met de ontwikkeling en serieproductie van de kipperchassis en uiteraard met de productie van de D-TEC container- en tanktrailers", aldus directeur Van Vlastuin.

DEEL HET