Nieuwbouw FBS Bedrijfswagenservice in Apeldoorn

Door de toename van de activiteiten als HIAB dealer en uitbreiding van de servicewerkzaamheden voor hydrauliek is deze afdeling van FBS Bedrijfswagenservice uit haar huidige pand gegroeid. Reden voor een complete nieuwbouw aan de Fluitersweg in Apeldoorn.

Niet alleen de groei van de activiteiten van FBS, maar ook de lange termijn visie van moederbedrijf FOJA heeft geleid tot deze nieuwbouw. FOJA, moederbedrijf van Hamer, ContrAll en Jans Uitzendbureau is van mening dat alle dochterbedrijven in de toekomst een eigen locatie moeten krijgen, waar ze  onafhankelijk en zelfstandig, hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Op dit moment is FBS HIAB nog gevestigd op het terrein van Hamer bv. te Apeldoorn. Een belangrijke activiteit van FBS HIAB is de verhuur van trucks of met opleggers of met laadkranen. Daarnaast hebben ze altijd opgebouwde nieuwe trucks met kraan op voorraad voor de verkoop.

Met de ruimte die vrijkomt op het terrein van Hamer kunnen de prefab activiteiten van Hamer verder worden uitgebreid. Hamer ontwerpt, bouwt en levert installaties voor de meest uiteenlopende vormen van industrie, van de chemie tot luchtbehandeling voor datacenters. Een voorbeeld van de werkzaamheden van Hamer vindt u hier. 

Prefab fabriceren verkort de bouwtijd op de projectlocatie. Ook zorgt het voor een betere kwaliteitsbeheersing aangezien er geproduceerd kan worden onder gecontroleerde omstandigheden. Prefab is kostenefficiënt en zorgt voor minder CO2 uitstoot. Ook heeft de klant tijdens de installatie weinig last van het bouwproces.

Onlangs heeft FOJA het terrein aan de Fluitersweg in Apeldoorn gekocht en bouwrijp gemaakt. Op het terrein komt een bedrijfsgebouw waar FBS HIAB in gehuisvest wordt. In het nieuwe pand is ook ruimte voor HGS Materiaalbeheer. De hal heeft een oppervlakte van 2.000 m2, dit is bijna een verdubbeling van de ruimte die FBS en HGS nu tot hun beschikking hebben. De vergunning van de gemeente Apeldoorn is binnen en we zijn inmiddels met het grondwerk begonnen en kijken uit naar de verhuizing! Deze zal in de tweede helft van dit jaar plaatsvinden.

 
 

DEEL HET

Meer over...