Nieuw tankcontainerchassis van D-TEC

Op de komende IAA introduceert  containerchassis specialist D-TEC een nieuw tankcontainerchassis, specifiek voor deze deelbranche. Het chassis is geschikt voor tankcontainers van 20 en 30 voet. Het kenmerk van dit chassis is de open achterzijde om slangen te kunnen aansluiten. D-TEC laat weer zien dat het het aanbod weer uitbreidt.

Opvallend aan het chassis is dat D-Tec te werk is gegaan met twee langsliggers, en niet met één, zoals we zien bij de containerchassis. Er zijn diagonaal versterkingen aangebracht en ook daar waar de wielophanging aan de langsligger is bevestigd, is een stevige dwarsverbinding aangebracht. D-TEC topman Gerrit van Vlastuin liet zich ontvallen dat dit chassistype ook de trend is in kippertrailers. Zoals bekend biedt D-TEC die ook, maar dan met een chassis met één langsligger.  

D-TEC is fors aan het uitbreiden en aan het investeren. Met name het lasproces is voor een deel gerobotiseerd, wat een constante kwaliteit garandeert. Hiertoe kwam vorig jaar een nieuwe productiehal gereed. Kenmerken van het nieuwe chassis zijn de lichte bouw en een aantal slomme  verstevigingen. Een en ander leidt tot een leeggewicht van circa 3400 kg.

De nieuwe containercarrier van D-TEC is geschikt voor het vervoer van 20 ft containers, als ISO 7.15 m en 7.45 m, 7.82 m swap-containers en 30 ft containers. Optioneel kan het chassis uitgerust worden met een lekbak, traptreden en een optrekstang om de chauffeur van alle gemakken te voorzien.

DEEL HET