Nieuw model RAF rondhoutaanhangwagen

Rondaan Carrosserie & Wagenbouw uit het Friese Berlikum heeft een nieuwe generatie rondhout-aanhangwagens ontwikkeld. Het eerste model werd onlangs afgeleverd aan S-Trans uit Drachten.

De nieuwe drie-asser is voorzien van een liftas, een verstelbare trekstang, inschuifbare zij-afscherming en een grijperbeugel aan de voorzijde. De aanhangwagen is verder voorzien van een eigen accu waardoor standverlichting mogelijk is. Verder werd aan de achterzijde een extra afsleepkoppeling aangebracht. Een aluminium afdekplaat over de volle lengte van het chassis beschermt alle componenten tegen vallend hout. De achter spiegel is op wens van de klant uitgevoerd in RVS en is voorzien van ronde inbouw LED verlichting.

Voor het veilig vervoeren van rondhout zijn er speciale aluminium 'Ecco' houtrongen aangebracht die over de volledige lengte versteld kunnen worden. Het eigen gewicht van de drie assige aanhangwagen bedraagt slechts 4800 kilo. Dat is inclusief de heavy duty 10 tons BPW assen maar zonder de houtrongen. Die wegen 100 kilo per stuk waardoor het geheel met zes rongen op 5400 kilo komt. Rondaan heeft dit lage eigen gewicht onder meer bereikt door gebruik te maken van Domex high strenght steel.

DEEL HET