Multifunctionele Broshuis met gieksleuf en oprijkleppen

Nieuw in het Broshuis aanbod aan pendelas semi diepladers is een variant met gieksleuf én oprijkleppen.  Het eerste exemplaar van deze multifunctioneel inzetbare semi-dieplader is inmiddels afgeleverd aan Manfred Schrefler voor het vervoer van bouwvoertuigen.

De oplegger is voorzien van de in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde PL2 pendelassen. Deeze pendelassen worden in een gerobotiseerd proces gemaakt in Kampen. Dankzij de nieuwe computer- en productietechnieken, waar het Kamper familiebedrijf flink in heeft geïnvesteerd, kan precies worden berekend waar gewicht kan worden bespaard en waar de oplegger juist steviger gemaakt moet worden. Iets wat essentieel is als je een stuk laadvloer gaat wegnemen om een gieksleuf te ontwikkelen. Hiermee haal je als het ware de stijfheid en stevigheid uit het chassis. Het resultaat is een extreem sterke pendelas oplegger met een laag eigengewicht.  Het eigengewicht van deze generatie pendelas opleggers is dan ook zeker 10% lager dan voorheen. Dat betekent extra laadvermogen. 

,,Onze pendelassen zijn tot het uiterste getest door het Amerikaanse leger. Geen andere organisatie gaat zo ver met het testen als de Amerikanen,” aldus directeur Pieter-Bas Broshuis. ,,De goedkeuring van het Amerikaanse leger voor onze PL2 pendelas getuigt van een uitstekende kwaliteit, en die leveren wij ook voor de civiele markt''.  

Het Oostenrijkse grondverzetbedrijf Schrefler Transporte/Baggerungen ziet de voordelen van deze oplegger. ,,Wij vervoeren onze eigen machines en willen flexibel zijn in de mogelijkheden. Om die reden hebben we gekozen voor een oplegger met oprijkleppen en een gieksleuf. Door het lage eigengewicht kunnen wij nu ook onze grootste machine zelf vervoeren. Dit was bij een ander merk niet mogelijk,” vertelt Manfred Schrefler. ,,Ook hebben wij vanwege het manoeuvreren op ongelijke terreinen en zelf optillen van ladingen gekozen voor de oplegger met de meeste slag op de markt” aldus de heer Schrefler.

 

DEEL HET

Meer over...