Michelin rust (trailer)banden uit met RFID-chip

Voor kleinere wagenparken komt Michelin met een gratis app, waarmee de fleetowner alle bandengegevens bij kan houden, dit is Tire Log. Bij iManage monteert Michelin een RFID-chip in de band waarmee alle informatie van de banden uit een bepaalde vloot op een snelle en doeltreffende manier te verzamelen en weer op te roepen. Dat is dus vanaf het moment dat ze in de voorraad van het bedrijf worden opgenomen en van alle daarop volgende onderhoudsactiviteiten tot aan de uiteindelijke demontage.

Vanaf volgend jaar begint Michelin met aanbrengen van RFID-chips in nieuwe banden, te beginnen bij trailerbanden. Wagenparkbeheerders kunnen ook achteraf RFID-chips in laten bouwen. 

Alle data worden via MyAccount gecentraliseerd op de website trucks.michelin.eu. Daar heeft de transportondernemer toegang tot de analyses en rapporten over alle onderdelen van zijn vloot. Hier krijgt de fleetowner informatie over de bandenspanning, de slijtagegraad van het rubber, de algemene toestand van de banden, en de beschikbaarheid van voorraden. Met deze informatie kan worden geanticipeerd op onderhoudswerkzaamheden zoals herprofilering van het loopvlak, loopvlakvernieuwing en het wisselen van banden.

DEEL HET