Mega-schuifzeilencombi van Schmitz Cargobull

Schmitz Cargobull komt met een mega combinatie met schuifzeil carrosserieën met ruimte voor 38 Europallets. De combi is uitgerust met het Power Curtain systeem waarbij planken in het zeil overbodig zijn. Verder is de middenas- aanhangwagen voorzien van een doorlaadfunctie waardoor de combinatie als geheel aan het dock geladen of gelost kan worden.

De combi voldoet aan de strenge Daimler 9.5 eisen die gesteld worden aan vervoerders. Ook voldoet de opbouw aan de VDI 2700 richtlijn voor drankenvervoer en is de combinatie geschikt voor het vervoer van autobanden. Uiteraard voldoet het geheel ook aan de strenge Duitse eisen voor ladingzekering zoals die in de Din EN 12642 Code XL norm zijn vastgelegd. 

De carrosserieën van de mega schuifzeilcombinatie kunnen op meerdere afmetingen geleverd worden maar de meest voorkomende is die waarbij er in zowel de motorwagen als in de aanhangwagen 18 Europallets geladen kunnen worden. Andere varianten zijn ook mogelijk. Ook de hooge is individueel te bestellen, afhankelijk van de opbouwhoogte van het chassis. 

Het Power Curtain system van Schmitz Cargobull houdt in dat er kevlar in het zeil verwerkt is. Daardoor zijn arbeidsintensieve en zware planken tussen de rongen overbodig. Bovendien vormt het een uitstekende bescherming tegen insnijdingen en inklimmers. De flexibele, in het zeil aangebrachte versterkingen zijn zodanig sterk dat er zelfs ladingzekering aan bevestigd kan worden. De Power Curtain zeilen zijn ook voor opleggers leverbaar.

DEEL HET