MAN Duiven en Apeldoorn worden servicepartner van Kraker Trailers

Sterke merken versterken elkaar, dat is de filosofie van bedrijfsleider Cor Pastoor van de MAN Nederland Dealer (MND)-vestigingen in Duiven en Apeldoorn. Zo kwam kortgezegd de samenwerking tussen MND en Kraker Trailers tot stand.

Sinds 1 april 2020 kunnen Kraker-klanten in beide MND-vestigingen terecht voor onderhoud en reparatie aan hun schuifvloertrailers. Ook voert MND keuringen aan de voertuigen uit. Cor Pastoor en Kraker Trailers zijn geen onbekenden van elkaar. Cor stond jaren geleden aan de wieg van de nieuwe verhuur- en verkooptak van Kraker voor de Nederlandse markt. Toen zij zelfstandig die activiteiten konden uitvoeren, maakte hij de overstap naar MAN, maar de contacten bleven. Cor weet dus als geen ander welke servicebehoefte een schuifvloertrailer heeft en zag daarin een kans voor beide merken om elkaar te versterken.

"Door de kwaliteit van onze MAN-voertuigen is de onderhoudsinterval lager geworden. Dat betekent dat we ook ruimte hebben om onze bestaande klanten op andere gebieden ondersteuning te bieden, maar ook een nieuwe groep service kunnen geven, zoals schuifvloergebruikers. Bovendien biedt MND met de geografisch strategische ligging van onze werkplaatsen in Duiven en Apeldoorn een perfecte aanvulling op het bestaande servicepartnernetwerk van Kraker", vertel Cor tijdens een gesprek in de Axelse fabriek.

Training

Dat hij daar was, was geen toeval. Hij reisde met een groep van vier MAN-monteurs af naar het Zeeuwse Axel voor de training die Kraker biedt aan nieuwe servicepartners. Cor ging mee naar Axel om met Jan de Kraker de puntjes op de i te zetten met betrekking tot de samenwerking en zelf ook op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

"Deze training is belangrijk voor onze monteurs", gaat Cor verder. "Onze mensen zijn al hoog opgeleid en hebben een bepaald niveau. Dit vullen ze nu aan met kennis over Kraker-trailers en het schuifvloersysteem. Beide MND-vestigingen beschikken over een servicewerkplaats, die ze uitbreiden met een startkit met Kraker-onderdelen. Dat betekent dat MND de meest voorkomende onderdelen op voorraad heeft, plus alle kennis en apparatuur om de werkzaamheden uit te voeren. Zo'n samenwerking van twee merken kan de klanten alleen maar ten goede komen en zowel MND als Kraker gaan dit partnerschap met alle vertrouwen en veel enthousiasme aan,” zegt Pastoor.

DEEL HET