Mammoet Ferry Transport flexibeler met oplossingen van TIP

Mammoet Ferry Transport heeft recent  60 nieuwe trailers toegevoegd aan de  vloot met dezelfde specificaties  als de negentig  trailers die eind 2019 in gebruik zijn genomen. Deze series worden toegevoegd aan de vloot van 425 trailers in totaal  en zullen exclusief worden gebruikt voor het verkeer van en naar Groot Brittannië.

De trailers worden geleverd door Krone Fahrzeugwerk in Werlte en zijn aangeschaft in samenwerking  met  TIP Trailer Services . Het doel van deze opzet is voor Mammoet Ferry Transport om over een flexibele schil te kunnen beschikken waarmee  de druk op onze eigen werkplaats kunnen reguleren. Door de aanstaande  Brexit zal naar verwachting een verschuiving plaats veroorzaken richting het onbegeleide vervoer en met alle veranderingen zoals het opmaken van douane documenten is dat een uitdaging maar Mammoet Ferry Transport is er klaar voor.

Flexibiliteit

Mammoet Ferry Transport streeft de grootst mogelijke flexibiliteit na en het wil klanten een breed scala aan diensten kunnen bieden. “Om die reden is onder andere de overname door Neele-Vat gerealiseerd. Wederzijds hebben beide partijen hun dienstenaanbod kunnen verbreden. Voor ons aanleiding om ook ons logo en onze huisstijl wat op te frissen. Door de uitbreiding van de trailervloot zijn we nog flexibeler en kunnen we inspelen op wat er straks staat te gebeuren.

Ook wanneer de Brexit een feit is, willen we onze klanten toch op tijd bereiken in het Verenigd Koninkrijk.” De woordvoerder van Mammoet Ferry Transport wijst erop, dat TIP onder andere beschikt over werkplaatsen in zowel het Rotterdamse havengebied als in Engeland. “Daardoor kunnen we op eventuele problemen met de trailers snel inspelen.” De trailers voldoen aan de meest stringente eisen van ferryvervoer. Bovendien zijn ze uitgerust met een hefdak, wat extra ruimte biedt tijdens het laden en lossen, wat daardoor sneller, veiliger en efficiënter gebeurt.

Onbegeleid

De trailers worden ingezet in onbegeleid vervoer. “De vestigingen van Mammoet Ferry Transport in het Verenigd Koninkrijk en het continent beschikken over eigen lokale vervoerders en Mammoet Ferry Transport biedt een complete douane afhandeling, mede hierdoor kunnen wij bij de aanstaande Brexit onze klanten optimaal bedienen.” Om tot optimale vervoersstomen te komen, beschikt Mammoet Ferry Transport over telematica op de ferrytrailers. Ook de nieuwe TIP Trailers zijn van dat systeem voorzien. “Het mooie van TIP is dat wij relatief eenvoudig kunnen beschikken over de data die hun trailers genereren. Even eenvoudig is een koppeling met onze systemen. Dat houdt de datastroom overzichtelijk en we kunnen even snel handelen en beslissen als wanneer het om onze eigen trailers gaat.”

Sneller inzicht

Matthijs ‘t Mannetje heeft de nodige ervaring opgedaan in dit werk en kan zich dus goed herinneren hoe er gewerkt moest worden voordat telematica op trailers gemeengoed werd. “Nu kan er vanwege inzichtelijke data veel sneller beslist worden. Chauffeurs hoeven minder lang te wachten doordat alle informatie real-time beschikbaar is. Referentienummers zijn bijvoorbeeld direct in beeld bij het laden en lossen waardoor dit sneller gaat. We hebben ons serviceniveau daardoor aanzienlijk kunnen verhogen. Met de uitbreiding die we nu in samenwerking met TIP Trailer realiseren, verwachten we hier weer een nieuwe slag in te kunnen maken.”

DEEL HET

Meer over...