Van Riel B.V kiest voor Broshuis PL2 2+4 dieplader

De nieuwste aanwinst in het  brede wagenpark van M.J. van Riel uit Tilburg is een Broshuis 2+4 PL2 pendelas dieplader Afgelopen week werd de in glanzend gele huisstijl gespoten dieplader opgehaald in Kampen na een uitvoerige uitleg aan de chauffeur. 

M.J. van Riel B.V.  staat bekend om industriële verhuizingen en speciaal transport en heeft een eigen kraanbedrijf. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in nieuw materieel om haar klanten nog beter, veiliger en flexibeler van dienst te kunnen zijn. Het Tilburgse familiebedrijf groeit nog steeds iedere dag en dat heeft te maken met de betrokkenheid die het hele bedrijf heeft bij de uit te voeren projecten. 

2+4 dieplader 

"We weten precies welk materiaal we hebben, dus weten we ook wat we missen," vertelt Martin van Riel. "Als je bepaalde klussen hebt en je hiervoor eigenlijk materieel inzet dat er niet voor gemaakt is, doe je het niet efficiënt en niet veilig genoeg. Om deze reden hebben we nu een 2+4 dieplader aangeschaft die we ook kunnen inzetten als normale 4-assige dieplader". 

In de zoektocht naar een betrouwbare partner is Van Riel B.V. uitgekomen bij Broshuis. "Samen met de adviseurs van Broshuis zijn we tot dit resultaat gekomen. Als je een grote oplegger als deze koopt, moet je vertrouwen hebben in het product en de leverancier die het product bouwt. Hierbij zijn de laatste stand van techniek, innovatie, conservering en de afwerking erg belangrijk, want ook aan de uitstraling hecht ik veel waarde".

Beproefde techniek

De nieuwe 2+4-assige pendelas dieplader is uitgevoerd met de PL2 HD pendelassen. Dat geeft aan dat het de nieuwste generatie pendelassen op de markt is die volledig in eigen huis bij Broshuis wordt gebouwd. Mede dankzij de grote order van het Amerikaanse leger is de kwaliteit van deze pendelassen tot het uiterste getest en beproefd. "Onze klanten kunnen nu profiteren van deze uitzonderlijke kwaliteit," aldus directeur Pieter-Bas Broshuis. "De defensie order was voor ons de ultieme mogelijkheid om onze pendelassen te ontwikkelen en door een onafhankelijke en uiterst kritische partij te laten testen. Daarbij zijn onze pendelassen tot het uiterste getest en daaruit blijkt ons product van topkwaliteit te zijn. Ik vind het erg mooi dat we ook onze civiele klanten deze kwaliteit pendelassen kunnen aanbieden.’’

Intuïtie

"De keuze voor Broshuis was niet moeilijk, vertelt Van Riel. "Naast het vertrouwen in het merk was er ook gewoon een klik tussen beide bedrijven en eigenaren. Ik doe dingen vaak op gevoel en intuïtie. Bij Broshuis kun je er vrijwel blind van uitgaan dat het product en het bedrijf je niet in de steek laten. Iets waar wij als Van Riel ook zelf veel waarde aan hechten."

Lichtgewicht

De nieuwe dieplader is uitgevoerd met een tweeassige, volledig vlakke dolly die tussen de zwanenhals en het diepbed gemonteerd zit. Deze dolly kan gebruikt worden om lading op te zetten, maar de dolly is ook eenvoudig te demonteren, waardoor er een 4-assige dieplader overblijft. Verder heeft de dieplader een 900 mm brede gieksleuf in combinatie met een 2850 mm breed asstel. Alles is in nauw overleg met de klant uitgedacht tot in detail. "Flexibiliteit hebben we nodig," aldus Gerwin Boemaars, projectleider van M.J. van Riel. "Dan is het prettig als we de dolly thuis kunnen laten als we hem niet nodig hebben. We gaan veel plezier beleven aan deze dieplader, mede omdat hij een hele dunne en lage vloer heeft in combinatie met een laag eigengewicht. Met een 29.000 kg eigengewicht is dit een van de lichtste dieplader dolly combinaties in zijn soort. Dankzij dit lage eigengewicht kan ik meer lading meenemen, en dat is waar het om gaat in dit werk."

DEEL HET

Meer over...

Video's van Van Riel B.V kiest voor Broshuis PL2 2+4 dieplader

  • Video bij:Van Riel B.V kiest voor Broshuis PL2 2+4 dieplader