Lichte, korte Kraker CF200 voor Fita Compost

Fita Compost in het Belgische Tielt is gespecialiseerd in het composteren van mestproducten en houtschors. Voor het transport hiervan hebben directeuren Filip en Sandy een tweede Kraker-schuifvloertrailer aangekocht.

De nieuwe trailer is een korte CF-200 (10,65m met een inhoud van 70m3) met een SafeRoof. Er is gekozen voor een kortere uitvoering omdat Fita Compost vaak op agrarische locaties komt waar het moeilijk manoeuvreren is. De keuze voor het SafeRoof werd gemaakt in verband met de veiligheid van de chauffeur: bij een Kraker met SafeRoof is op het bordes klimmen overbodig, het dak opent en sluit razendsnel met slechts een druk op de knop. Tegenwoordig wordt het bovendien soms verplicht gesteld dat voertuigen uitgerust zijn met een automatisch rolsysteem zoals het door Kraker ontwikkelde SafeRoof.

De nieuwe trailer heeft een eigen gewicht van 6700 kg wat resulteert in een technisch laadvermogen van 35,3 ton. Vanwege het Belgische max GVW van 44 ton, mag de trailer op kenteken 29,3 ton meenemen. 

DEEL HET