Lamberet komt met Novacom telematica

De Franse koeltrailerbouwer Lamberet, heeft in partnerschap met Novacom Europa, een geïntegreerd telematicasysteem voor zijn gamma van gekoelde opleggers ontwikkeld met de naam Frigomatics.

Volgens Novacom is er sprake van een alles-in-één-oplossing die oplegger, koelinstallatie en on-board telematica met het gebruik van diverse sensoren zoals GPS, temperatuur, foutcodes, bandenspanning en de achterdeur open/sluiten status, combineert.

Het systeem kan volgens Novacom ook communiceren met het elektronisch remsysteem van de oplegger om gegevens te verzamelen over kilometers, aslasten en remgedrag.

Het systeem is compatibel met zowel de Carrier als de Thermo King koelunits, en kan ook in bestaande Lamberet trailers van alle leeftijden of modellen worden gebouwd. 

Volgens Lamberet is het systeem geschikt voor een temperatuurbereik van -40 °C tot +85 ° C en is ontworpen met Lithium accu's als een back-up, die het systeem twee maanden kan aandrijven indien de oplegger niet zelf stroom kan leveren.
Novacom Europa is a joint venture van Novacom Services S.A. en Tip Trailer Services. 

DEEL HET

Meer over...