LAG haalt ISO 17020 norm voor testen ADR trailers

 

LAG Trailers heeft de ISO 17020 norm gehaald voor de herijking van vloeistofopleggers voor ADR vervoer.

De eisen voor de herijking van vloeistof opleggers zijn per 1 januari gewijzigd en LAG Trailers voldoet nu aan de nieuwste normen en eisen.

Vanaf 1 januari 2016 kunnen de keuringen enkel nog uitgevoerd worden door erkende keuringsinstellingen die beantwoorden aan de norm NBN EN ISO/IEC 17020. De keuringsresultaten boekt dit bedrijf dan in, in het E-Metrosysteem van de FOD Economie. De herijkingen dienen jaarlijks te gebeuren. 

Vanaf oktober 2016 vervallen ALLE nationale toelatingen en mogen alleen nog meetinstallaties gebouwd worden, die voldoen aan de MID, uitgezonderd van meetinstallaties met peilstokken. Het MID (Measuring Instructions Directive) is het overkoepelende Europese orgaan dat toezicht houdt op de juiste werking van deze accreditatie. Dit brengt geen verschil voor LAG Trailers, want de huidige accreditatie is ook geldig na oktober 2016. 

Unieke testomgeving

Al sinds 1990 test LAG Trailers alle brandstoftrailers in een eigen state-of-the-art testhal. Het bedrijf simuleert hier alle handelingen om zo de hoogst mogelijke kwaliteitsstandaard aan te houden voor de eigen opleggers. In deze testomgeving gebeuren ook alle keuringen en (her)ijkingen van tankwagens. LAG investeert dan ook volop in deze accommodatie om telkens te voldoen aan de laatste eisen.

DEEL HET