Krone komt met nieuw 'Safe Curtain'

Krone probeert altijd een stapje extra te zetten waar het aankomt op ladingzekering. Chauffeurs die in Duitsland onderweg zijn, zullen erkennen dat ladingzekering bij controles in Duitsland een hoofdrol speelt.

Krone komt met een nieuwe, goedgekeurde vorm van ladingzekering, namelijk zeilen die worden versterkt met verticaal ingestoken stalen planken, die wel enige buiging kunnen hebben. De planken zitten in 'Tunneltaschen', een woord dat te mooi is om te vertalen, en beschermen de lading, ook tegen zogeheten 'zeilensnijders'.

De Duitse trailerindustrie heeft deze vorm van ladingzekering goedgekeurd gekregen. De horizontale planken zijn niet meer nodig en dat bespaart de chauffeur tijd en risico, zegt Krone. Het bespaart de transportondernemer gewicht, Krone zegt tot 90 kg per trailer.

Het nieuwe Safe Curtain is per direct te bestellen en ook achteraf te monteren op bestaande schuifzeiltrailers van Krone. Het systeem voldoet aan DIN EN 1242 XL, VDI 2700, het zogeheten drankencertificaat en aan de Daimler norm 9.5. 

DEEL HET

Meer over...