Kraker-Veldhuizen genomineerd met de CF-Agri

De combinatie Kraker Trailers en Veldhuizen Wagenbouw heeft met de CF-Agri een nominatie in de wacht gesleept voor de Innovation Award.

De CF-Agri is een gecombineerde oplegger-aanhangwagen voor deels snelverkeer en deels landbouw verkeer. Het bijzondere zit hem in het feit dat dit voertuig zowel een aanhangwagen- als een oplegger is. Op het land kan de CF-Agri door middel van de dissel voortgetrokken worden door landbouw tractoren. Een mooie toepassing is de mais oogst waarbij de 95 kuub grote laadbak gevuld wordt door de combine. Door na het afkoppelen de dissel omhoog te klappen kan iedere standaard wegverkeer trekker (truck) de oplegger aankoppelen.

Doordat de CF-Agri voldoet aan alle eisen die aan het wegverkeer worden gesteld zoals onderrij beveiliging, een achterbumper en de juiste verlichting mag dit voertuig gewoon over de weg, en zelfs over de snelweg. Dit leidt tot een snellere en efficientere afvoer van de oogstproducten. Niet alleen ligt de snelheid van trucks belangrijk hoger dan die van landbouwvoertuigen, het brandstofverbruik en de uitstoot zijn juist lager.

Het lossen van de CF-Agri is eenvoudig door de CF-Powerspeed vloer en een hydraulische achterklep. De CF-Agri zal tijdens de BedrijfsautoRAI getoond worden en is genomineerd voor de Innovation Award van de RAI afdeling Speciale Voertuigen.

DEEL HET